Suyu susamadan için!

Suyu susamadan için!

SAĞLIK Haberleri

Önemsemediğimiz ve neredeyse hemen her gün yaptığımız hataların böbrek yetmezliğine sebep olabileceği bildirildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Böbreklerimizin vücudumuzun metabolik atıklardan kurtulmasını sağlamak, tansiyonumuzu ve kandaki alyuvar dengesini düzenlemek gibi hayati öneme sahip olduğunu hatırlatan Acıbadem Kadıköy Hastanesi Üroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Bora Özveren, en sık yapılan hatanın yeterli su içmemek olduğunu söyledi.
Gün içinde gerektiği kadar sıvı alınmadığında böbreklerdeki kan akımının üre başta olmak üzere kanda çeşitli toksinlerin birikmesine yol açtığını bildiren Doç. Dr. Özveren, "Vücuttan atılamayan bu maddeler, iç organlarımıza zarar veriyor. Bu nedenle, böbreklerinizin görevini yapmasına katkı sağlamak ve vücudunuzu zararlı maddelerden arındırmak için günde 2-2.5 litre su içmeniz çok önemli. Ayrıca unutmayın ki susadığınızı hissettiğiniz anda, vücudunuzdaki sıvı yoksunluğu çok daha önceden başlamıştır. Dolayısıyla susamadan su içmeyi alışkanlık haline getirin" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...