Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pereira Aziz Yıldırım'ın 16.teknik adamı

/ Kaynak: AA
Pereira Aziz Yıldırım'ın 16.teknik adamı

SPOR Haberleri  / AA

Kulüp başkanı Yıldırım döneminde sarı-lacivertlileri 15 teknik direktör çalıştırdı

İsmail Kartal'ın 2014-2015 sezonunun bitiminde görevini bırakmasının ardından Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile anlaşan Fenerbahçe'de, kulüp başkanı Aziz Yıldırım döneminde 15 teknik adam görev yaptı.
Yıldırım'ın kulüp başkanı seçildiği tarihte (15 Şubat 1998) Hırvat Otto Bariç'in teknik direktör olarak görev yaptığı sarı-lacivertli takımı 17 yılı aşkın sürede Bariç'in ardından çeşitli sürelerle, Joachim Löw, Rıdvan Dilmen, Zdenek Zeman, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, Werner Lorant, Oğuz Çetin, Tamer Güney, Christoph Daum (2 ayrı dönem), Arthur Zico, Luis Aragones, Aykut Kocaman, Ersun Yanal ve İsmail Kartal çalıştırdı.
Sarı-lacivertli takımda başkan Yıldırım döneminin en istikrarlı teknik direktörleri aralıksız üçer sezon görev yapan Christoph Daum ve Aykut Kocaman oldu.
Yıldırım döneminde sarı-lacivertli takımı, Denizli, Daum (2), Zico, Kocaman ve son olarak da Yanal şampiyonluğa taşıdı.
- Otto Bariç
Aziz Yıldırım'ın ilk kez başkan seçildiği 1997-1998 sezonunda görev yapan Hırvat Otto Bariç, sezonun son haftasını bile göremeden Fenerbahçe'den ayrıldı.
Yıldırım'dan önceki Ali Şen yönetiminin göreve getirdiği Bariç gidince, ligde son hafta Bariç'in yardımcısı Cemşir Muratoğlu takımın başında görev yaptı.
- Joachim Löw
Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü yapan Joachim Löw, Yıldırım'ın başkanlığında göreve getirdiği ilk teknik direktör oldu.
1998-1999 sezonunu Löw yönetiminde sezonu 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de, sezonun bitimiyle Alman çalıştırıcıyla yollar ayrıldı.
- Dilmen, Zeman ve Sofuoğlu ile geçen sezon
Sarı-lacivertli takım, eski futbolcusu Rıdvan Dilmen ile başladığı 1999-2000 sezonunu, Dilmen'in sezonun başındaki istifasının ardından İtalyan Zdenek Zeman ve Turhan Sofuoğlu ile tamamladı.
Ligin 6. haftasından itibaren takımı devralan Zeman'dan sonra takımın başına yardımcı antrenör olan Turhan Sofuoğlu geçti. Sezonu 4. sırada tamamlayan Fenerbahçe, bir sonraki sezon için yeniden teknik adam arayışına başladı.
- Mustafa Denizli şampiyonluğu getirdi
Sarı-lacivertli ekibe Aziz Yıldırım dönemindeki ilk şampiyonluk sevincini teknik direktör Mustafa Denizli yaşattı. 2000-2001 sezonunda göreve gelip Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyan Denizli, 2001-2002 sezonunun ilk yarısında görevini bırakmak zorunda kaldı. Denizli, Fenerbahçe'yi şampiyon yapan ilk Türk teknik direktör olarak kulüp tarihine geçti.
- Werner Lorant dönemi
Sarı-lacivertli takım, Denizli'nin ardından 2001-2002 sezonunun devre arasında Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Lorant ile sezonu ikinci sırada tamamladı.
Lorant'ın kaderi yerine geldiği Denizli gibi olurken, Alman çalıştırıcı 2002-2003 sezonunun 16. haftasından sonra Fenerbahçe'den ayrıldı. Lorant'ın ardından Fenerbahçe sezonu antrenörü Oğuz Çetin ve onun da ayrılmasından sonra altyapı sorumlusu Tamer Güney ile tamamlayıp, 6. oldu.
- Christoph Daum'un ilk döneminde art arda 2 şampiyonluk
2003-2004 sezonunda Fenerbahçe'nin başına getirilen Alman çalıştırıcı Christoph Daum, sarı-lacivertli ekibe ilk döneminde art arda iki şampiyonluk yaşattı
İlk sezonunda Fenerbahçe'yi ligde şampiyonluğa taşıyan Daum, ikinci sezonunda da (2004-2005) şampiyonluğu rakiplerine kaptırmadı.
Yıllar sonra Fenerbahçe'ye art arda iki sezonda şampiyonluk yaşatan Daum, 2005-2006 sezonunda ise ikincilikte kaldı. Sağlık sorunu da yaşayan Daum ile devam etmeyen yönetim, 3 yıllık istikrarı bozarak yeniden arayışa girdi.
Üç sezon sonra Fenerbahçe'ye yeniden dönen Christoph Daum, 2009-2010 sezonunda kaçırılan Türkiye Kupası ve Süper Lig şampiyonluklarının ardından 2. dönemine de veda etti.
- Arthur Zico ile samba rüzgarı
2006-2007 sezonunda Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü'ne getirilmesiyle ''stajyer'' yakıştırmaları yapılan Arthur Zico, bu eleştirilere ilk sezonunda takımını şampiyonluğa taşıyarak yanıt verdi.
Sarı-lacivertli takımı, ikinci sezonunda (2007-2008) UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale taşıyan Brezilyalı teknik adam, ligde ikinci sırada kaldı. Sezon sonunda Zico ile anlaşamayan yönetim, teknik direktör için yine kolları sıvadı.
- Luis Aragones ile kayıp bir sezon
2008-2009 sezonunda İspanyol çalıştırıcı Luis Aragones ile anlaşan Fenerbahçe, teknik direktörünün İspanya Milli Takımı'nı Avrupa şampiyonluğuna taşımasıyla sezona oldukça iddialı başlangıç yaptı.
Bir önceki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe, Aragones yönetiminde "Devler Ligi"nde grubunu galibiyet alamadan 2 puanla son sırada tamamlayarak ilk turdan öteye gidemedi.
Türkiye Kupası hedefine ulaşamayan Fenerbahçe, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde bir önceki sezonu adeta mumla aradı.
- "Kocaman" dönem 3 sezon sürdü
Christoph Daum'un ikinci kez takımın başına geçtiği 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevi yapan Aykut Kocaman, Daum'un ardından 2010-2011'de "Sarı Kanaryalar"nın teknik direktörü oldu.
İlk sezonunda Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyarak, Denizli'nin ardından takımı şampiyon yapan ikinci Türk teknik direktör unvanını alan Kocaman, 29 yıllık hasreti bitirip 2011-2012 sezonunda sarı-lacivertlilere Türkiye Kupası sevincini yaşattı.
2012-2013 sezonunda da Türkiye Kupası'nda takımını zirvede tutan Kocaman, Avrupa kupalarında tarihi bir başarıya imza atarak Fenerbahçe'ye UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynattı.
- Ersun Yanal dönemi 408 gün sürdü
Üç yıllık Aykut Kocaman istikrarının ardından 2012-2013 sezonu öncesi takımın başına geçen Ersun Yanal, sadece Süper Lig kulvarında mücadele eden sarı-lacivertli takıma, 19. lig şampiyonluğunu kazandırdı.
Mustafa Denizli ve Kocaman'ın ardından, sarı-lacivertlileri şampiyon yapan üçüncü Türk teknik direktör unvanını elde eden Yanal, 408 günlük görev süresinde, Süper Lig şampiyonluğuyla, hem kendi kariyeri hem de Fenerbahçe için kalıcı bir iz bıraktı.
- İsmail Kartal 1 sezon çalıştırdı
Ersun Yanal'ın ardından Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal, 2014-2015 sezonunu tek kupayla kapattı.
Sezon başında TFF Süper Kupa mücadelesinde Galatasaray ile karşı karşıya gelen Kartal yönetimindeki sarı-lacivertliler, normal süresi ve uzatmaları 0-0 sonuçlanan maçı penaltılarla 3-2 kazanarak kupaya uzandı.
Fenerbahçe'nin sezonu ikinci sırada tamamlamasının ardından İsmail Kartal görevini bıraktı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...