Kızılay'dan ramazanda kan bağışı çağrısı

/ Kaynak: AA
Kızılay'dan ramazanda kan bağışı çağrısı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ramazanda kan verme konusunda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ramazanda kan bağışında yüzde 30 düşüş yaşandığını belirterek, vatandaşlardan bu dönemde kan verme konusunda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın 2005 yılından bu yana üstlendiği güvenli kan temini projesini başarıyla yürüttüğünü ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız programlara harfiyen uyarak koyulan hedefleri günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak realize ediyoruz" dedi.

"HEDEFİMİZ YÜZDE YÜZ"

Son 10 yıldır sürekli konulan hedeflerin üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Akar, bu yıl da an itibarıyla yüzde 98 ölçeğinde gerçekleşme sağladıklarını, yıl sonu itibarıyla yüzde 100'e ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Türk Kızılayı olarak günlük, haftalık, aylık ve yıllık hedeflerini birer birer geçerek çalışmalarını başarıyla yürüttüklerini ifade eden Akar, buna rağmen her yıl ramazanda kan bağışında yüzde 30'luk düşüş yaşandığına dikkati çekerek, "Bu da bize korkulu rüya gördürüyor. Şunu kabul ediyoruz ki vatandaşlarımız oruçlarının bozulması veya güçsüz ve halsiz olmaları nedeniyle hastalanma korkusundan bazen kan vermekten imtina ediyorlar. Biz de bunlara hak veriyoruz ve bunun için birtakım tedbirler alıyoruz" diye konuştu.

BAĞIŞ KAMPANYALARI İFTAR SONRASI

Türk Kızılayı olarak ramazan ayı içerisinde kampanyaları daha çok iftardan sonraya kaydırdıklarını belirten Akar, "İftar sonrası özellikle büyük camilerimizin bahçelerinde ya da vatandaşlarımızın toplu bulundukları yerlerde kan bağışı kampanyaları düzenlemek suretiyle bu açığımızı gidermeye gayret ediyoruz" ifadesini kullandı.

Akar, vatandaşlardan ramazanda daha fazla gayretle kan bağışı yapmalarını ve doğabilecek acil kan ihtiyaçlarını karşılamada kendilerine yardımcı olmalarını beklediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu düşüşler, bugüne kadar bizi çok zor duruma düşürmedi. İnşallah bundan sonra da düşmeyeceğimizi ümit ediyorum ama hesapta olmayan hadiseler yaşanabilir. Acil kan ihtiyaçları olabilir. Allah korusun kazalar üst üste olabilir. Toplu kan hasıl olan durumlarda sıkıntıya düşmememiz için vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...