Eyüp'te ramazan hazırlıkları tamam

/ Kaynak: AA
Eyüp'te ramazan hazırlıkları tamam

GÜNDEM Haberleri  / AA

Eyüp Belediyesi'nin "Ramazan Bizi Bulduğu Gibi Bırakmaz" başlıklı ramazan hazırlıklarının tanıtımı yapıldı.

Eyüp Belediyesi'nin "Ramazan Bizi Bulduğu Gibi Bırakmaz" başlıklı ramazan hazırlıklarının tanıtımı gerçekleştirildi. nbsp;


Eyüp Ensari Konak'taki tanıtımda konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçenin, Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra İslam medeniyetinin 4. önemli tarih, ilim ve düşünce merkezi olduğunu söyledi.


İlçede önceki yıllarda yapılan etkinliklere işaret eden Aydın, bu yıl da "Ramazan Bizi Bulduğu Gibi Bırakmaz" başlıklı kampanyayla ramazanı sürdüreceklerini vurguladı.


Bu kampanyanın; sabır, fedakarlık, anlayış ve merhamet adlı dört temel ayağı olduğuna dikkati çeken Aydın, farklı bir ramazan konseptiyle vatandaşları buluşturacak Eyüp Belediyesi'nin hazırlıklarını tamamladığını belirtti.


Aydın, şunları kaydetti: nbsp;


"Eyüp'te 11 değişik mekanda ramazan programları yaptık. Örneğin Caferpaşa Medresesi'nde, ilim yuvası olma fonksiyonuna uygun olarak ramazan programları oluşturduk. Afife Hatun Kültür Merkezi'nde kadınlara Kur'an eğitimi, musiki sohbetleri ve mukabeleler gibi faaliyetler yapacağız. TRT'nin her gün canlı iftar ve sahur programları gerçekleştireceği Eyüp Sultan Camisi Meydanı geçtiğimiz yıllardan farklı bir şekilde planlandı." nbsp;


Eyüp'te ramazan programı


nbsp;Eyüp Camisi Meydanı'nda her gün 3 farklı lokasyonda oluşturulacak kubbeli yapıların altında akademik kariyeri olan şahsiyetler etrafında ramazan ayının ruhuna uygun sohbet etkinlikleri gerçekleştirilecek. Meydana kurulacak led ekran vasıtasıyla her gün İslam coğrafyasından, Buhara, Bosna, Kahire gibi merkezlerden iftar yayınları gerçekleştirilecek. Ayrıca İslam'ın kutsal beldelerinden, Medine ve Mekke'den sabah namazı sonrası canlı yayın yapılacak.


Anadolu'da çocuklara bu ibadeti sevdirmek amacıyla yarım gün tutturulan oruç, Eyüp'te de uygulanacak. Öğle namazı sonrası çocuklara oruç açtırılıp yemek ikramı yapılacak. Ayrıca Eyüp Sultan Meydanı'nda öğle ezanından önce pedagog eşliğinde çocuklara eğitimler sunulacak.


Eyüp Belediyesi'ne bağlı diğer etkinlik merkezleri ve alanlarda, meal okumalarından iftar sofralarına, ramazan sohbetlerinden sema gösterilerine kadar pek çok farklı etkinlik tüm Türkiye ve dünyadan ziyaretçilerle buluşacak. Eyüp'ün geleneksel hale gelen mahalle iftarları ve özel sahur programları da ramazan ayı boyunca sürdürülecek etkinlikler arasında yar alıyor. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...