Akçakale sınırında bekleyen bir grup Suriyeli geri döndü

/ Kaynak: AA
Akçakale sınırında bekleyen bir grup Suriyeli geri döndü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Akçakale ilçesindeki sınır hattına gelen bazı Suriyeliler, uzaklaşmalarına yönelik uyarılar üzerine yaşadıkları bölgelere döndü.

nbsp;ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesine yönelik hava bombardımanından kaçan bir grup Suriyeli, Akçakale ilçesi Zenginova Mahallesi'ndeki sınır hattına geldi.

Güvenlik güçleri, bir süre burada bekleyen ve sıcaktan etkilendikleri gözlenen Suriyelilere su ve gıda verdi. Tel örgülere yaklaşan grup sık sık "Türkiye" şeklinde slogan attı. Sınır hattından uzaklaşmaları yönünde uyarılan az sayıdaki Suriyeli, bir süre sonra yaşadıkları bölgelere geri döndü.

Bölgedeki çatışma ve bombardımandan kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye geçişlerin sağlandığı Zenginova ve Kepezli mahalleleri sınır hattında şu anda sakinlik gözleniyor.

Bu arada koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Suriye tarafında keşif uçuşu yaptıkları görüldü.

Güvenlik güçlerinin Suriye sınırındaki önlemleri ise devam ediyor. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...