Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kan davası nedeniyle öğretmenleri karneleri evlere dağıttı!

/ Kaynak: İHA
Kan davası nedeniyle öğretmenleri karneleri evlere dağıttı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Can güvenliği nedeniyle 2 aydır okula gidemeyen 58 öğrencinin öğrencinin karnelerini öğretmenleri oturdukları mezraya giderek dağıttı.

Mardin'in Derik ve Mazıdağı ilçelerinde iki aile arasında çıkan ve 4 kişinin hayatını nbsp;yitirdiği silahlı kavgadan sonra can güvenliği nedeniyle 2 aydır okula gidemeyen 58 öğrencinin öğrencinin karnelerini öğretmenleri oturdukları mezraya giderek dağıttı.

Balpınar Mahallesi ile Susamlı mezrasında yaşayan iki aile arasındaki kavga okula giden çocuklarının eğitimlerini de aksattı. Kavgadan sonra Susamlı mezrasında oturan ve taşımalı sistemle Marev İbrahim Fidanoğlu İlkokul ve Ortaokulu'nun 1 ve 8'inci sınıflarında okuyan 58 öğrenci kan davası nedeniyle 2 ay boyunca okula gidemedi. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı dün sona ererken, Derik ilçesi Zetinpınar Mahallesi'ne bağlı Susamlı mezrasında oturup okula gitmedikleri için karnelerini alamayan öğrencilere okul müdürü ve öğretmenleri mezraya giderek karnelerini verdi. MAREV İbrahim Fidanoğlu İlkokul ve Ortaokulu'nde karne dağıtımından sonra dün akşam saatlerinde Okul Müdürü Mahsun Ege, öğretmenler Esra Çoban, İbrahim Sayılır, Derya Sırasüğüt, Rabiz Akkoçoğlu, Ata Akın, Vevdet Senbayram, Mahmut Tanrıverdi, Nasrullah Menek, Bülent Aktaş ve Yeşim Aktaş, Susamlı mezrasına gitti. 2 aydır görmedikleri öğrencilerini mezra camisinde toplayan öğretmenler önce hasret giderdi daha sonra yanlarında getirdikleri karnelerini dağıttı. Öğretmenlerine sarılan öğrenciler karnelerini alırken duygulu anlar yaşadı. Öğrencilere karnelerinin yanı sıra öğretmenlerin kendi arasında topladıkları paralarla alınan yaz tatili kitapları ve çeşitli hediyeler de verildi.


"KARNELER İLE BİRLİKTE HEDİYELER DE GETİRDİK"
Okul Müdürü Mahsun Ege, uzun süreden beridir öğrencilerini görmediklerini belirterek, karne günü öğrencilere güzel bir sürpriz yaptığını söyledi. Ege, "Bizi karşılarında gören öğrencilerimizin mutlulukları gözlerine yansıdı. Tabii biz de uzun süredir görmediğimiz öğrencilerimizi görünce çok sevindik. Karnelerinin yanı sıra yanımızda getirdiğimiz yaz tatil kitapları ve çeşitli hediyeleri de onlara dağıtarak moral verdik" dedi.


Susamlı köyünde oturan ve 2 aydır güvenlik gerekçesiyle okula gidemeyen öğrenciler de, kendilerini yalnız bırakmayan öğretmenlerine teşekkür ederek, "Olay yaşandıktan sonra velilerimiz can güvenliği nedeniyle bizleri okula göndermedi. Herkes karne alırken biz alamadığımız için çok üzülüyorduk. Öğretmenlerimizi aniden karşımızda gördük ve çok sevindik. Öğretmenlerimiz karnelerimizi mezramıza kadar gelerek bize ulaştırdı. Her şeye rağmen bizler okumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...