Bakan Şimşek'ten önemli açıklama

/ Kaynak: AA
Bakan Şimşek'ten önemli açıklama

Politika Haberleri  / AA

"Biz yapıcı olacağız. Memleket için buradayız. 'İktidara gelelim, memleket kaybetsin' mantalitesinde olmadık, olmayacağız"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekili genel seçiminin ardından yaptığı değerlendirmede, "Biz yapıcı olacağız. Memleket için buradayız. 'İktidara gelelim, memleket kaybetsin' mantalitesinde olmadık, olmayacağız" dedi.

Şimşek, Gaziantep İl Seçim Kurulunda mazbatasını aldıktan sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, seçim sürecinde yaptıkları çalışmalardan dolayı teşkilat üyelerine teşekkür etti.

Milletin sandıkta son sözünü söylediğini belirten Şimşek, "Bize oy versin vermesin, seçime katılsın katılmasın, bütün halkımıza teşekkür ediyorum. Seçim sonucu çok açık ve net. AK Parti birinci olmuştur. Gaziantep'te de büyük bir farkla birinci olduk. Bunda emeği geçen tüm teşkilat mensuplarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

Bundan sonra da millet için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Mehmet Şimşek, sözünü verdikleri projelerin hayata geçirilmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti.

Bütün olumsuz şartlara rağmen Gaziantep'te de başarılı olduklarını ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

"Tabi ki memleket meseleleri noktasında sorumluluğu kabul ediyoruz. Ama gördüğünüz gibi Suriye'den tutun birçok konu burada ciddi bir şekilde istismar edildi. Biz çözüm ürettik, ortaya çözümler koyduk. Ucuz konuttan tutun, rekabet gücünün artırılması için yapılması gereken bir çok projeye kadar. Önümüzdeki dönemde bu sözlerimizin yerine gelmesi, projelerin hayata geçirilmesi için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Allah bizleri mahcup etmesin."

- "Yapıcı olacağız"

Ankara'da çok kapsamlı değerlendirmelerde bulunduklarını anlatan Mehmet Şimşek, yapılan değerlendirmeler kapsamında da önümüzdeki dönemde bir yol haritası çıkaracaklarını bildirdi.

Siyaseti "çözüm" için yaptıklarını aktaran Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz yapıcı olacağız. Memleket için buradayız. 'İktidara gelelim, memleket kaybetsin' mantalitesinde olmadık, olmayacağız. Maalesef, kampanya döneminde olsun, öncesinde olsun, zaman zaman bu tür yaklaşımları muhalefette gördük. Ama biz bu ülke için varız. Her şey Türkiye için, her şey Gaziantep için. Biz ülkemiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Ülkenin ali menfaatleri her şeyin üstündedir. Çok açık ve net olarak bunu vurgulamak istiyorum.

Milletimizin kararı her zaman en doğru karardır. O konuda hiç tereddüt yoktur. Milletimizin verdiği mesajı iyi bir şekilde okuyup bu ülkeye daha güzel hizmetler için yolumuza devam edeceğiz. İşin özü şu, ülkemiz için önümüzdeki dönemde de ne gerekiyorsa, üzerimize hangi sorumluluk düşüyorsa, o çerçevede ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz."

- "Asla milletimize küsmeyiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül de girdikleri dördüncü seçimden de parti olarak birinci çıktıklarını belirterek, aldıkları yüzde 41 civarındaki oy oranının dünya demokrasi tarihinde ender görülen bir başarı olduğunu ifade etti.

Gül, "Pazar akşamından itibaren istişaremizi sürdürüyoruz. Milletimiz nasıl bu ana kadar tek başına iktidar olarak bizi desteklediyse, almış olduğumuz oy sonucu da başımız üstündedir. Millet iradesi her şeyin üzerindedir. Sandıktan çıkan sonuç hepimiz için saygı duyulacak bir sonuçtur. Biz asla milletimize küsmeyiz. Asla milletimize kırgınlık olmaz. Çünkü biz milletin kurduğu ve desteklediği partiyiz. Tabi ki milletimizin mesajını, milletimizin bizlere söylemek istediklerini de değerlendiriyoruz" diye konuştu.

AK Parti'nin bundan sonra da milletin geleceği için sorumluluk bilinciyle yoluna devam edeceğine vurgu yapan Gül, şöyle dedi:

"Şahsımız partimizin gerisindedir. Partimiz de ülkemizin menfaatlerinin gerisindedir. Eğer bir yerde ülkemizin menfaatleri söz konusuysa, partimizin menfaatlerini geri plana, partimizin menfaatleri söz konusu olduğunda da şahsımızın menfaatleri geri plana atılır. Çünkü biz bir misyon partisiyiz. Milletin temsilcisi olarak, millete hizmet yolunda inşallah kararlı ve emin adımlarla devam edeceğiz. Daha maç bitmedi, daha mücadele bitmedi, yeni başlıyor. Yeni bir 'bismillah' dedik. Gaziantep ve Türkiye'de daha iyi işler yapacağız."

Toplantıya, mazbatalarını alan milletvekilleri Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci de katıldı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...