'Bahçeli'ye dönüşümlü Başbakanlık teklif edelim'

'Bahçeli'ye dönüşümlü Başbakanlık teklif edelim'

Politika Haberleri

CHP, HDP'nin dışarıdan destek vereceği bir CHP-MHP koalisyonu için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi iknada zorluk yaşıyor.

Çözüm için sürpriz öneri ise Kılıçdaroğlu ile görüşen CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın'dan geldi: "MHP'ye dönüşümlü Başbakanlık teklifinde bulunalım"Seçimin ardından koalisyon seçenekleri konusunda çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanının nabzını tutmak için de görüşmelerini hızlandırdı. CHP Lideri, dün TBMM'deki makamında hem kurmaylarıyla hem de ziyaretçileriyle olası koalisyon seçenekleri için görüş alışverişinde bulundu. nbsp;
nbsp;
KARAYALÇIN DENEYİMİNİ AKTARDI nbsp;
nbsp;
Kılıçdaroğlu'nun görüştüğü isimlerden biri de CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'dı. SHP-DYP koalisyonu döneminde Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen Karayalçın'ın, koalisyon deneyimlerini ve parti örgütünün olası koalisyon seçenekleri konusundaki görüşlerini Kılıçdaroğlu'na aktardığı öğrenildi.
nbsp;
İKNA KOZU BAŞBAKANLIK
nbsp;
Habertürk'ün haberine göre Karayalçın CHP Lideri'ne, "İstanbul il teşkilatının nabzını yokladıklarını ve teşkilatın olası bir AK Parti ortaklığına sıcak bakmadığını" iletti. Teşkilata rağmen AK Parti ile koalisyon kurulmasının "büyük sorunlar" oluşturabileceğini kaydeden Karayalçın, "CHP-MHP koalisyon seçeneği üzerinde durulması daha doğru olur" mesajını verdi.


Kaynak: Habertürk nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...