Türk-Eğitim Sen'den tabutlu protesto

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Türk-Eğitim Sen'den tabutlu protesto

Politika Haberleri  / İHA

Türk Eğitim-Sen üyeleri, sembolik bir tabutu Maliye Bakanlığı'nın önüne bırakarak, emekli milletvekili maaşlarına yapılan zammı protesto etti.

nbsp;Maliye Bakanlığı önüne gelen Türk Eğitim-Sen Ankara Şubeleri, yanlarında getirdikleri sembolik bir tabutu, tekbirlerle Maliye Bakanlığı'nın bahçesine kadar soktu. Hayatını kaybetmiş bir öğretmeni temsilen taşınan tabutun üzerine ise, maaş zammından öğretmenleri ve akademisyenlerin yok sayılmasına tepki gösteren afişler asıldı. Grup adına açıklama yapan Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Veli Keskin, maaşlara yapılan yeni düzenlemeyle düşük maaş alanla yüksek maaş alan arasındaki farkın artarak 5.8 kata çıktığını, kamudaki ücret uçurumunun daha da derinleştiğini söyledi. "Bu vefasızlığı gelecek nesilleri yetiştiren ve bu ülkenin kilometre taşı olan eğitimciler asla unutmayacaktır" diyen Keskin, "Öğretmen ve akademisyen maaşlarına bugüne kadar iyileştirme yapmayanlar, bu meslek grubunu görmezden gelenler büyük vebal altına girmektedir. Özlük haklarının düzeltilmesi gereken öğretmenlerimizin ve akademisyenlerimizin bu şekilde mağdur edilmesi ülkemizin tarihine kara bir leke olarak düşmüştür" diye konuştu. Bir gecede emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan çifte zamla şoke olduklarını belirten Keskin, "Cumhurbaşkanı'ndan talebimiz, ilaç katkı payları görüşüldüğü sırada Meclis'ten jet hızıyla geçen emekli milletvekillerinin maaşlarına zam yapılmasını öngören yasayı veto etmesidir. Çünkü emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zam toplumun vicdanını zedelemektedir" dedi. Keskin, kanunu çıkaranları şiddetle kınadıklarını söyledi. Yapılan açıklamaların ardından ise protestocular beraberinde getirdikleri tabutu tekbirler getirerek Maliye Bakanlığı'nın kapısına bıraktı. Burada temsili tabut için dua eden protestocular, beraberlerinde getirdikleri lokumu da basın mensuplarına dağıttı. Türk Eğitim-Sen üyeleri protesto sonrasında olaysız bir şekilde Maliye Bakanlığı önünden ayrılırken, bakanlık çalışanı iki kişi ise daha sonra kapının önüne konulan tabutu kaldırdı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...