Avustralya, işten çıkan İngiliz subaylara talip

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Avustralya, işten çıkan İngiliz subaylara talip

Dünya Haberleri  / CHA

Avustralya Kraliyet Deniz Kuvvetleri (RAN), kamu kesintileri çerçevesinde işten çıkartılan 5 bin İngiliz deniz subayını istihdam edebileceğini duyurdu.

nbsp;Konuyu daha detaylı araştırılması için bir grup delegenin İngiltere'ye gönderildiği bildirildi. Avustralya'nın talebine sıcak bakan İngiltere Savunma Bakanlığı (MoD), "Ordudan ayrılan subayların iş tecrübelerini farklı bir ülkenin ordusunda da olsa benzer bir sahada kullanmaları çok mantıklı. Subaylarımız dünyanın en eğitimli askerleri arasında bulunuyor." şeklinde açıklamada bulundu. Bir RAN sözcüsü Daily Telegraph'a yaptığı açıklamada ise, İngiltere Kraliyet Deniz Kuvvetleri ile bu konuda fikir alışverişinde bulunduklarını ve İngiliz yetkililerin bu önerimizden oldukça memnun olduklarını belirtti. Avustralyalı askeri sözcü, "İngiliz savunma bakanlığı yetkilileri işten çıkartılan subaylarla iletişime geçerek 'kariyerinize RAN'da devam edebilirsiniz' tavsiyesinde bulunuyor." diye konuştu. Ekonomik tasarruf politikaları çerçevesinde savunma bütçesini önemli ölçüde küçültme kararı alan İngiltere hükümeti, bu çerçevede 2015 yılına kadar aşamalı şekilde on binlerce askeri çalışanın işine son vermeyi hedefliyor.

Dünya
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...