ABD, Suudi Arabistan'a 84 savaş uçağı satacak

- Güncelleme:
ABD, Suudi Arabistan'a 84 savaş uçağı satacak

Dünya Haberleri

Beyaz Saray, Suudi Arabistan'a savaş uçakları satılması ve mevcut uçakların modernize edilmesini kapsayan yaklaşık 30 milyar dolarlık anlaşma yapıldığını açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, 50 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak anlaşmanın, Amerikan ekonomisine yıllık 3,5 milyar dolar katkı yapacağını ifade etti. Anlaşmaya göre Suudi Arabistan'a 84 savaş uçağı satılacak, mevcut uçaklarından 70'i modernize edilecek. Bunun yanında cephane ve yedek parça satışıyla birlikte bakım ve eğitim hizmetleri de verilecek. Sözcü, iki ülke arasındaki güçlü ve kalıcı ilişkileri daha da güçlendirecek anlaşmanın, bölge güvenliğinin anahtar unsurlarından Suudi savunmasının gücüne verdikleri önemi de gösterdiğini ifade etti. nbsp;Anlaşma, iki ülke arasındaki 10 yıl süreli silah anlaşması kapsamında yapıldı. 60 milyar dolarlık anlaşmada Suudi Arabistan'a helikopterler ile bomba ve füzelerle bunlara ait bataryalar, radar uyarı sistemleri ve gece görüş sistemleri de bulunuyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...