'Her ihtimale karşı' erken seçim hazırlığı

'Her ihtimale karşı' erken seçim hazırlığı

Politika Haberleri

Koalisyon görüşmeleriyle ilgili istişarelerini sürdüren AK Parti, erken seçim ihtimalini de gündem dışı tutmuyor

Yeni hükümetin kurulması için gerekli olan 45 günlük sürenin dolmasına 16 gün kala, AK Parti'deki koalisyon umudu azaldı. Bu kapsamda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurmay ekibi de muhtemel bir erken seçime yönelik hazırlığa başladı. nbsp;

AK Parti kurmayları, CHP veya MHP ile kurulacak bir koalisyon ya da azınlık hükümetiyle ülkenin 'uzun süre yönetilemeyeceğinin' ortaya çıktığını, gelinen noktada bir koalisyon ihtimalinin de zayıf olduğunu dile getiriyor. nbsp;


AK Parti'de Kasım'da yapılacak bir erken seçimin 'Sonucu değiştirmeyeceğini' düşünenler de var. Ancak, bu teze karşılık, "Erken seçimde yine bir koalisyon sonucu çıksa bile bu riske girilmeli ve Türkiye'de yeniden koalisyonlar döneminin başlayıp başlamadığı bu seçimlerde test edilmeli" görüşü dile getiriliyor.


Bu tartışmalar sürerken AK Parti'nin kurmay ekibi de 7 Haziran'da oy kaybına neden olan söylem ve politikaların değiştirilmesi için çalışma başlattı. Öncelikle bu politika ve söylemlerin neler olduğu anketlerle belirlendi. Çıkan sonuçlara göre izlenecek strateji belirleniyor. Özellikle kritik oylarla milletvekilliği kaybedilen iller için özel çalışma yapılması kararlaştırıldı. Aday listelerindeki 'Yanlış tercihlerin' düzeltilmesi ve milletin 'Sorun alanı' olarak gördüğü başlıklarda adım atılması AK Parti'nin seçim çalışmalarının ana başlıklarını oluşturacak.
Yücel Kayaoğlu ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...