Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

YAŞAM Haberleri

Yetkililer akşamüstü saatlerinde gök gürültülü sağanak beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji; dün üç bölge için fırtına uyarısında bulundu, rüzgar ve yağmur özellikle Ege'de etkisi gösterdi. Bugün öğlen saatlerinde ise İstanbul'da yağmur etkisini göstermeye başladı.


KUVVETLİ YAĞIŞ OLACAK
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, İstanbul'un Anadolu yakası, Tokat, Bolu, Karabük, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Muş, Isparta, Kahramanmaraş'ın batısı ve Toroslar mevkiinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Ardahan, Kütahya İl geneli, Bursa'nın güney ilçeleri (Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık) ile Balıkesir İl merkezi ve güneydoğusunda (Dursunbey, Bigadiç, Sındırgı, Kepsut) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor." denildi.


İZMİR'DE SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ
İzmir'de akşam saatlerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı evlerin bahçe ve bodrum katlarını su bastı. Su baskınlarına, itfaiye ekipleri müdahale etti. Yağış, ana cadde ve sokaklarda su birikmesine neden oldu. Yazlık kıyafetlerle dışarı çıkan ve yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sağanak nedeniyle trafikte aksamalar olduğu görüldü.


HASTA TAŞIYAN AMBULANS ÇUKURA DÜŞTÜ
Akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı trafik kazaları da yaşandı. Karabağlar ilçesi 5714/1 Sokak'ta hasta alan bir ambulans yağış nedeniyle boşalan kazı çukuruna düştü. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait 35 Y 5870 plakalı ambulansta kaza sırasında hasta bulunduğu, hastanın olay yerine çağrılan başka bir ambulansa nakledildiği öğrenildi. Bu arada alt yapı çalışmaları nedeniyle kazıldığı ve kumla doldurulduğu öğrenilen yolda sağanak nedeniyle çökme meydana gelmesine vatandaşlar da tepki gösterdi. Sağanak sonrası yer yer 3 metreyi bulan çukurlar, ilgili firmanın işçileri ve dozer yardımıyla dolduruldu. Polis ekipleri, ihmal iddiaları üzerine soruşturma başlattı.


BELEDİYE OTOBÜS ŞOFÖRÜ YARALANDI
Çobançeşme-Konak seferini yapan Fuat Şen'in kullandığı 46 numaralı 35 R 2838 plakalı belediye otobüsü, bir evin duvarına çarparak durabildi. Kazada şoför mahalline sıkışan Şen, AKS 110 ekiplerinin çalışması sonucu çıkarılarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şen'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


TELEFERİKTE MAHSUR KALDIRILAR
Öte yandan yenileme çalışmasının ardından 8 yıl sonra devreye giren teleferik tesisleri de sağanaktan olumsuz etkilendi. Sistem arızası meydana geldiği ileri sürülen tesislerde teleferik seferleri durdu. Seferler, yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda normale döndü.


ADANA'DA SAĞANAK
Adana'da sabah saatlerinde başlayan sağanak, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs duraklarına, ağaçların altına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Son dönemde aşırı sıcakların yaşandığı kentte sağanak nedeniyle havanın serinlediği hissedildi. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, trafikte küçük aksamalar yaşandı.


MARMARA
Parçalı yer yer çok bulutlu, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Bilecik, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul'un Anadolu yakasının yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Bursa'nın güney ilçeleri (Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık) ile Balıkesir İl merkezi ve güneydoğusunda (Dursunbey, Bigadiç, Sındırgı, Kepsut) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-75 km/s) esmesi bekleniyor.


EGE
Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Aydın ve Denizli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Kütahya İl merkezinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde (50-75 km/s) esmesi bekleniyor.


AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ile Toroslar mevkii ve Kahramanmaraş'ın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


İÇ ANADOLU
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya ve Karaman çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


BATI KARADENİZ
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-75 km/s) esmesi bekleniyor.


ORTA VE DOĞU KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor


DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Muş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Ajanslar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...