Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çipras: Türkiye'yle anlaşmalıyız

Çipras: Türkiye'yle anlaşmalıyız

DÜNYA Haberleri

Türkiye ile Yunanistan'ın ortak kaderi olan göçmen sorununa Çipras'tan isyan sesi yükseldi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan'ın son yıllarda maruz kaldığı yoğun göç akımı karşısında Avrupa'nın daha çok yardımcı olması gerektiğini belirterek, Avrupa ülkelerinin bu konudaki tavrının Avrupa'da gerçek anlamda bir dayanışma olup olmadığını ortaya koyacağını söyledi. Çipras, İçişleri Bakanlığı'nda ülkede yaşanan göçmen sorunuyla ilgili gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, yasa dışı göç konusunun sadece Yunanistan'ı değil tüm Avrupa'yı ilgilendiren son derece kritik bir konu olduğunu belirtti.

KRİZ İÇİNDE KRİZ YAŞIYORUZ



Yunanistan'ın içerisinde bulunduğu ekonomik krizin yanı sıra göçmen sorunuyla da mücadele ettiğini ifade eden Çipras, "Yunanistan kriz içinde kriz yaşıyor. Ülkeye gelen göçmen sayısı Yunanistan'ın imkânlarını aşıyor. Yunanistan Avrupa'nın sınırı ve büyük göçmen akınına maruz kalıyor. Avrupa'nın yardımı olmadan bu konuyla başa çıkmakta büyük zorluklar yaşıyoruz" dedi. Çipras, Atina hükümetinin ülkeye gelen sığınmacıları insanca koşullarda ağırlamak istediğini ancak, kendi imkânlarının bunun için yeterli olmadığını belirterek şunları kaydetti:


''TÜRKİYE İLE ANLAŞMAK GEREKİYOR''


"Biz, bunları insan gibi karşılamak istiyoruz. Bu konuda acilen Avrupa'dan yardım gelmeli. Avrupa'da göçmen sorunuyla ilgili dayanışmanın gerçek mi, yoksa sadece lafta kalıp ağır koşullarda verilen krediyle mi sınırlı olduğu bu konuda belli olacak. Avrupa dayanışmasıyla ilgili beklenti olacak mı, yoksa herkes kendi sınırlarını mı koruyacak, göreceğiz." Yunanistan'a gelen göçmenlerin büyük bölümünün Türkiye'den geldiğini ifade eden Çipras, "Türkiye ile anlaşma olması lazım. Çünkü 2 milyon göçmen oradan bize geliyor. Aynı konunun Suriye ve Libya gibi ülkelerle de görüşülmesi lazım."


DRAM 3 KAT ARTTI


Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamada, yılbaşından bu yana Avrupa'ya kaçak yollarla giren göçmen ve mülteci sayısının 224 bine ulaştığı belirtilirken, bu yıl deniz yoluyla Yunanistan'a gelen göçmen sayısının 124 bini bulduğu bildirildi. Yunan makamlarınca yapılan açıklamalarda ise, yasa dışı yollardan Yunanistan'a gelenlerin sayısının önceki yıla oranla 3 kat arttığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...