Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cami saldırısının faili DAEŞ militanı

/ Kaynak: AA
Cami saldırısının faili DAEŞ militanı

DÜNYA Haberleri  / AA

Camiyi hedef alan intihar saldırısının failinin 21 yaşında bir Suudi Arabistan vatandaşı DAEŞ militanı olduğu açıklandı.



İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkenin güneyindeki Asir vilayetindeki Ebha kentinde, özel kuvvetler mensuplarının gittiği camiye, Suudi Arabistan vatandaşı Yusuf Süleyman'ın (21) öğle namazında gerçekleştirdiği intihar saldırısı sonucu 5 güvenlik gücü, hac görevleri için eğitilen 6 öğrenci ve merkezde çalışan 4 Bangladeşli işçinin hayatını kaybettiği belirtildi.


DAEŞ üstlendi


Öte yandan, terör örgütü DAEŞ'in Suudi Arabistan kolu saldırıyı üstlendi. DAEŞ'e yakın sosyal medya hesaplarından, Ebu Sinan en-Necdi diye isimlendirilen intihar bombacısına ait ses kaydı yayınlandı.


Suudi Arabistan ve Kuveyt'te, Şiilere ait camilere son üç ay içinde (mayıs ve haziran) cuma namazlarında düzenlenen ve DAEŞ'in üstlendiği üç farklı saldırıda 50'den fazla insan hayatını kaybetmişti.


Suudi Arabistan, çoğu kendi vatandaşı olmak üzere Yemen, Mısır, Ürdün ve başka uyruklardan DAEŞ mensubu olma suçlamasıyla 431 kişiyi gözaltına almıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...