İran'dan Suudi Arabistan'a ağır eleştiri

/ Kaynak: AA
İran'dan Suudi Arabistan'a ağır eleştiri

DÜNYA Haberleri  / AA

Tahran Cuma İmamı Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, Cuma hutbesinde Suudi Arabistan'ı, "Pis Suud rejimi" diyerek hedef aldı.

İran'da dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'i temsilen konuşma yetkisine sahip olan Tahran Cuma İmamı Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, Tahran Üniversitesi yerleşkesinde kılınan Cuma Namazı hutbe verdi. Devrim Muhafızlarına yakınlığıyla bilinen yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre Kaşani, "Pis Suud rejimi, siyonist rejim (İsrail) ve DAEŞ birbirinden neşet eden üç kötülüktür" ifadelerini kullandı.


Suudi Arabistan, İsrail ve terör örgütü DAEŞ'in ABD tarafından desteklendiğini savunan Kaşani, "Onların hepsi İran'ı teröre destek vermekle suçluyorlar ancak kendileri terör ihraç edip teröristleri destekliyorlar" dedi.


Şu anda İran Uzmanlar Meclisi üyesi olan İmami Kaşani, 1979'da Şah Pehlevi rejiminin yıkılması için Haşimi Rafsancani, Mehdevi Keni, Muhammed Beheşti, Murtaza Mutahhari, Natik Nuri gibi İran'ın önde gelen diğer din adamlarıyla siyasi faaliyetlere başlamıştı.


Bir süre önce İran Meclisi'nde Kaşan Milletvekilliği de yapan İmami Kaşani, "El-Kaide terör örgütü, Amerika ve İsrail'in gayrimeşru çocuğudur" demişti.


İran'da Cuma namazı her kentte tek bir yerde kılınıyor. Ülkenin cuma imamları dini lider Ayetullah Ali Hamaney tarafından belirleniyor.


İran'ın tüm kentlerinde cuma ve bayram namazı kıldıran imamlar, hutbelerinde İran'ın en üst otoritesi olan dini lider Ayetullah Hamaney'i temsilen konuşma yetkisine sahip bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...