Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Memurlar yeni bakanlık talep etti

Memurlar yeni bakanlık talep etti

Ekonomi Haberleri

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası, toplu sözleşme görüşmelerinde "Yerel Yönetimler Bakanlığı"nın kurulmasını istedi

Geçen hafta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, memur maaşına yapılacak zam kadar sosyal talepler de dikkati çekiyor. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı Mürsel Turbay, İçişleri Bakanlığının mevcut yapısı sebebiyle yerel yönetimlerin problemlerini çözemediğini savundu. Turbay, buralarda hizmet kalitesi ve sürekliğinin sağlanması, problemlerin çözülmesi için "Yerel Yönetimler Bakanlığı"nın kurulmasını istedi. Yerel yönetimlerin sürekli ve süresiz hizmet üretmek ve sunmak zorunda olduğuna dikkati çeken Turbay, şunları kaydetti: "Sürekli değişen ve gelişen dünyada çağımıza uygun hizmet üretmekle mükellef yerel yönetimler, birçok yerde ne yazık ki beklenen hizmeti üretemiyor. Bunun önemli sebeplerden birisi Türkiye'nin Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nı imzalamış olmasına rağmen, yönetim modeli oluşturamamasıdır. Çağa uygun yerel yönetimlerin oluşturulması, hizmet kalitesi ve sürekliğinin sağlanması, sorunların çözülebilmesi için Yerel Yönetimler Bakanlığı kurulmalıdır." Turbay, diğer bir sosyal taleplerinin, görevi başında hayatını kaybeden itfaiyecilerin "şehit" sayılması olduğunu da bildirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...