Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'dan Ankara'ya kritik PKK uyarısı!

/ Kaynak: DHA
Almanya'dan Ankara'ya kritik PKK uyarısı!

Politika Haberleri  / DHA

Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'den Türkiye'ye PKK ile çatışmalar konusunda kritik uyarılar geldi.

PKK ile çatışmaların artması ve buna bağlı olarak şiddetin tırmanmasından endişe duyduğunu belirten Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, barış sürecinde yaşanacak bir aksamanın bölge için ölümcül sonuçlar doğurabileceğini söyledi.Rheinischen Post gazetesine konuşan Steinmeier, "Ortadoğu'da yaşanan sorunlar nedeniyle Kürtlerle yürütülen barış sürecinin sona erdirilmesi, Türkiye ve bölge için ölümcül sonuçlar doğurur" ifadelerini kullandı.
nbsp;
"Sadece görüşmelerin sürdürülmesiyle 90'lı yıllarda yaşanan çatışma ortamının yeniden oluşması önlenebilir" diyen Alman Dışişleri Bakanı, çatışma ortamına olası dönüşün bölgenin içinde bulunduğu durum nedeniyle vahim sonuçlar doğuracağını savundu.
nbsp;
ANKARA OLUMLU SİNYAL VERDİ
nbsp;
Barış görüşmelerinin sürdürülmesi konusunda Ankara'nın olumlu sinyal verdiğini kaydeden Steinmeier, "Türk yetkililer barış sürecini sürdürmek konusunda bize ve Avrupalı ortaklarına güvence verdi" dedi. Steinmeier, Türkiye'nin barış görüşmelerinin sürdürülmesi konusunda PKK'nın çatışmalara son vermesini istediğini de hatırlattı.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...