Rusya Basketbol Federasyonu'nun cezası kaldırıldı

/ Kaynak: AA
Rusya Basketbol Federasyonu'nun cezası kaldırıldı

SPOR Haberleri  / AA

FIBA, üyeliğini askıya aldığı Rusya Basketbol Federasyonu'na getirilen takımlarının ve yetkililerinin resmi etkinliklere katılamama cezasını kaldırdı.

FIBA'dan yapılan açıklamaya göre, icra kurulu, RBF, Rusya Spor Bakanlığı ve Rusya Olimpiyat Komitesi tarafından sunulan raporun ardından basketbol takımları ve yetkililerine verilen resmi organizasyonlara katılamama cezasının kaldırılmasını kararlaştırdı.
Yönetiminin son 5 yılda sürekli değiştiği belirtilen RBF'ye, revize edilmiş statü ve yönetmeliğini yürürlüğe sokması için 30 Nisan 2016'ya kadar süre verildi.
FIBA, "RBF'nin, uygun koşullar altında çalışmasını ve ülke basketbolunun tüm kontrolünü elinde tutmasını engelleyen, çoktandır devam eden kurumsal ve yasal meselelerini çözememesi"nin mahkeme kararıyla sabitlenmesi sonrası 31 Temmuz'da Rusya'nın üyeliğini askıya almıştı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...