Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kahramanmaraş'ta korkutan fabrikasındaki yangın

/ Kaynak: AA
Kahramanmaraş'ta korkutan fabrikasındaki yangın

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki kağıt ve ambalaj fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı.

Gaziantep karayolunun 1. kilometresinde faaliyet gösteren fabrikanın geri dönüştürülmek üzere açık havada toplanan hurda kağıt deposunda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, Kahramanmaraş ve Gaziantep büyükşehir belediyeleri itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğünce helikopterle destek verilirken, yanan kağıtlar iş makineleriyle başka alanda toplandı. Yangından kurtarılan malzemeler ise forkliftlerle bölgeden uzaklaştırıldı.

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Açık alanda depolanan yaklaşık 20 bin ton hurda kağıttan yarısının yangında zarar gördüğünü dile getiren Küçükönder, kalan balyaların ise kurtarılarak başka alanlara taşındığını belirtti.

Yangına kısa sürede çok sayıda ekiple müdahale ettiklerini anlatan Küçükönder, şöyle konuştu:
"Şu anda 30'un üzerinde normal, 5 merdivenli arazöz ve 60 itfaiye eriyle kontrol çalışmalarımız sürüyor. Etrafta kağıt balyalarının bulunması ve havanın rüzgarlı olması nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından destek istedik. Yangın tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının ise sabaha kadar süreceğini düşünüyoruz."

Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Şube Müdürü Metin Kertmen ise Gaziantep, Kilis, Hatay ve Kahramanmaraş'taki yangınlara talep edilmesi durumunda yerden ve havadan destek sağladıklarını, bu yangın için de helikopter ile personel desteği verdiklerini kaydetti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...