Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Boğazına erik kaçtı, hayatı karardı

/ Kaynak: AA
Boğazına erik kaçtı, hayatı karardı

YAŞAM Haberleri  / AA

Sivas'ta, yediği eriğin boğazında kalması nedeniyle bir süre beynine oksijen gitmeyen 3 yaşındaki Aslıhan Cücen, iki aydır yatağa mahkum yaşıyor.

Sivas'ta, yediği eriğin boğazında kalması nedeniyle bir süre beynine oksijen gitmeyen 3 yaşındaki Aslıhan Cücen, iki aydır yatağa mahkum yaşıyor. Yürüme ve konuşma yetisini kaybeden Aslıhan'ın ailesi çocuklarının hastalığına çare bulamamanın üzüntüsüyle kahroluyor.


Edinilen bilgiye göre, Orhangazi Mahallesi'nde oturan Aslıhan Cücen, 8 Haziran'da komşularının çocuklarının bir bahçeden topladığı erikleri evde yerken, bir tanesi nefes borusuna takıldı. Annesi, küçük Aslıhan'ın boğazında kalan eriği çıkartmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Sivas Devlet Hastanesine kaldırılan Aslıhan'ın boğazındaki erik, doktorlar tarafından çıkartıldı. Bu süre zarfında beynine oksijen gitmeyen Aslıhan, yaklaşık 1 ay boyunca Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi gördü.

Boğazına erik kaçtı, hayatı karardı


Beynine oksijen gitmemesi beyninde hasar oluşan, söylenenlere tepki veremeyen, konuşamayan ve yürüyemeyen Aslıhan, 2 aydır mahkum olduğu yatağında, burnundan mamayla besleniyor. Minik Aslıhan'ın durumu nedeniyle annesi Firdevs ve babası Turan Cücen'in gözyaşları dinmiyor.


"Dayanamıyorum, kızımın tedavisinin yapılmasını istiyorum"


Kentteki bir iplik fabrikasında asgari ücretle çalışan Aslıhan'ın babası Turan Cücen (31), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının bu durumu karşısında kahrolduklarını söyleyerek, "Altını bezliyoruz, mamasını yediriyoruz. Yediği mamayı da hemen çıkartıyor, hareket etmiyor, zaman zaman vücudu kasılıyor, bilinçsiz şekilde ağlıyor" dedi.

Boğazına erik kaçtı, hayatı karardı


Doktorların yapılacak bir şey olmadığını söylediğini belirten Cücen, "Dayanamıyorum, kızımın tedavisinin yapılmasını istiyorum" diye konuştu.


Muş'ta da nefes borusuna fıstık kaçan bir çocuk olduğunu ve ailesiyle irtibata geçtiğini anlatan Cücen, şunları kaydetti:
"Çocuğun babası Başbakanlık yetkilileriyle irtibata geçmiş, Gülhane Askeri Tıp Akademisine (GATA) götüreceklermiş. Eğer varsa tedavisi yurt dışına gidecekmiş. Bizim öyle bir imkanımız yok. İmkan sağlanırsa biz de gitmek istiyoruz. Devlet büyüklerimiz kızıma yardım etsin çünkü elimizden bir şey gelmiyor. Tedavi yapılmazsa kızım gözlerimizin önünde mahvolup gidecek."


"Yürümesinden vazgeçtim, bilinci yerine gelsin yeter"


İki çocuk annesi Firdevs Cücen (24) ise gözlerinin önünde yaşanan olayın üzüntüsünü yaşadığını anlattı. Aslıhan'ın boğazında kalan eriği çıkartmak için uğraştığını ancak başarılı olamadığını söyleyen Cücen, "Hemen hastaneye götürdük, orada eriği çıkarttılar" dedi.


Aslıhan'ın bu olaydan önce çok sağlıklı bir çocuk olduğunu kaydeden Cücen, "Şu anda gözleri açık ama bizi ne tanıyor, ne tepki veriyor. Gözleriyle bile takip etmiyor. Yürümesinden vazgeçtim, sadece bilinci yerine gelsin yeter. Bir anne olarak çaresi varsa yetkililerin yardım etmesini istiyorum. Bir anne olarak sesimi duysunlar" ifadelerini kullandı.


Torun sevgisinin bir başka olduğunu dile getiren dede Ali Cücen de "Ciğerim dayanmıyor, çocuk önümüzde eriyip gidiyor. Elimizden bir şey gelmiyor" diyerek Aslıhan'ın sağlığına kavuşması için yardım istedi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...