ABD'nin F-16'ları İncirlik'e geldi

ABD'nin F-16'ları İncirlik'e geldi

DÜNYA Haberleri

IŞİD'e yapılacak operasyonlara katılmak üzere İncirlik'te konuşlanacak ABD 480'inci Filo'ya bağlı ilk kol olan 8 adet F-16 savaş uçağı dün geldi.

IŞİD'e karşı yapılacak operasyonlara katılmak üzere İncirlik'te konuşlanacak ABD 480'inci Filo'ya bağlı ilk kol olan 8 adet F-16 savaş uçağı dün Adana'daki üsse intikal etti. ABD ile varılan mutabakat sonucu, IŞİD'e karşı operasyonlarda görev alacak savaş uçaklarından önce bu uçaklara yer hizmeti verecek olan 300 personel de İtalya'nın Aviano Üssü'nden uçaklarla birlikte İncirlik'e geldi. Amerikan Hava Kuvvetleri'nin 480'inci Filo'ya dahil uçakların hepsinin İncirlik'e intikalinin önümüzdeki hafta tamamlanacağı bildirildi. ABD, geçen hafta İncirlik'ten havalanan insansız hava aracı?(İHA)?ile IŞİD mevzilerini vurmuş, Washington yönetimi iki gün önce "Türkiye'den havalanacak insanlı hava araçlarıyla da terör örgütü vurulacak" açıklamasında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...