Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme sona erdi. Liderler perşembe veya cuma günü tekrar bir araya gelecek.

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen görüşme sona erdi. Görüşme sonrası AK Parti adına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve CHP adına Parti Sözcüsü Haluk Koç açıklama yaptı.

Çelik ve Koç yaptıkları açıklamada liderler arasındaki görüşmelerin devam edeceğini açıkladılar. Perşembe veya cuma günü Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun tekrar buluşacağı bildirildi.

GÖRÜŞME SONRASI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Görüşme sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik açıklama yaptı.


Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları;
Uzlaşılan ve uzlaşılamayan konularda her iki genel başkan görüşlerini ifade ettiler. Değerlendirmelerde bulundular.

Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama sorumluluğu içerisinde her iki Genel Başkan en geniş yelpazede çeşitli değerlendirmede bulundular.

Perşembe ya da cuma günü bu görüşmenin devamı niteliğinde olan ama bir bakıma da nasıl bir sonuç çıktığıyla ilgili nihai değerlendirmeyi kendi aralarında yapacaklar.

Genel başkanlar iyi bir ortamda görüşlerini paylaştı. İstikşafi görüşmeler ve liderlerin bir araya gelmesi önemlidir.

İki zıt partinin bir araya gelmesi Türk siyasi hayatı açısından bir kıymet alanı oluşturmuştur. nbsp;

MYK'LARDA GÖRÜŞÜLECEK

Genel Başkanlar konuları MYK'larına götürecek. Koalisyonla ilgili net yanıt görüşme sonrası gelecek.

Çok derinlemesine sohbet ve değerlendirme oldu.


Çeşitli eleştiriler de oluyor ama biz bu eleştirileri de dikkate alarak bu çalışmaların titiz bir şekilde olmasını istiyoruz. Her konuda anlaşma tabii ki olmayacak. İki zıt felsefe ve anlayış var. Netice olarak iki genel başkanın takvimine göre asıl nihai karara o gün varmış olacağız.


Koalisyon olacak mı olmayacak mı sorusunun cevabı belli oranda perşembe ya da cuma günü belli olacak.

Son noktayı bulana kadar 'ilk gündeyiz' arkadaşlar. Bütün bu görüşmeleri tabii ki belli konularda mesafe almak için yapıyoruz ama ben burada bir aritmetik sonuç veremem, bir cetvel veremem, bir barometre veremem. Bu, siyasetçilerin işi değil. Bizim işimiz, görüşmelerin tam olarak yapılması, bunun neticesinde Genel Başkanlarımızın ve partilerimizin yetkili kurullarının vereceği karar neticesinde bir tablonun ortaya çıkmasını değerlendirmek olur

GÖRÜŞME SONRASI CHP PARTİ SÖZCÜSÜ HALUK KOÇ'TAN AÇIKLAMA

Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından ilk açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç yaptı.


Haluk Koç'un açıklamalarından satırbaşları;


Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Tüm milletimize sabırlar diliyoruz.


5 ayrı toplantı tertip edildi. Burada her iki siyasi partinin temsilcileri kendi düşüncelerini ifade ettiler. Ülkemizin bugün karşı karşıya kaldığı sorunlar karşısında koalisyon kurup kuramayacakları konusunda irtibatta kaldılar.


Ülkenin menfati göz önünde bulundurulduğundan birçok konuda mutabakata varıldığını söyleyebilirim.

Amacımızın, yapıcı, sonuç alıcı, çok boyutlu sorunların aşılmasına katkı sunacak bir koalisyon sorumluluğunun, bir hükümet sorumluluğunun oluşmasını kolaylaştırmak olduğunu belirtmek istiyorum.


"PERŞEMBE VEYA CUMA GÜNÜ YENİDEN GÖRÜŞECEKLER"


Sayın genel başkanlar ilk defa ön görüşmelerden çıkan sonuçlar üzerine düşüncelerini ifade ettiler. Bu düşüncelerini net ve samimi bir şekilde ifade ettiler. Bu hafta içinde, sanıyorum perşembe veya cuma günü Sayın Genel Başkanlar, bir kere daha bu akşam toplantıdan çıkan sonuçları değerlendirerek, tekrar bir araya gelecekler


Yapıcı sonuç alıcı ve çok boyutlu sorunların çözüme katkı sağlayacak bir koalisyon amaçlıyoruz.

Parti çıkarlarımızı, ülke çıkarlarının önüne koyma lüksünün olmadığını biliyoruz.


KRİTİK GÖRÜŞME

Başbakanlık Resmi Konutu'na gelen Kılıçdaroğlu'nu, Başbakan Davutoğlu kapıda karşıladı.


İki lider, daha sonra basına kapalı gerçekleşen görüşmeye geçti. Görüşmede, AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'den ise Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da hazır bulundu.


Görüşmede, AK Parti ve CHP heyetleri arasında, hükümet kurma süreci kapsamında yürütülen "istikşafi" görüşmeler ele alındı. nbsp;


YEMEKTE DE GÖRÜŞME DEVAM ETTİ


Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir süre görüşen iki lider, ardından yemeğe geçti. Yemek menüsünde, bamya çorbası, zeytin yağlı tabağı, ızgara çeşitleri, salata, kek, çay ve kahvenin bulunduğu öğrenildi.

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, yemekte de görüşmelere devam etti. nbsp;

4 SAAT 20 DAKİKA SÜRDÜ

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi 4 saat 20 dakika sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'ne geçtiğini öğrenildi. nbsp;

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un açıklama yapması bekleniyor.


AK Parti ve CHP heyetlerinin, 5 ayrı oturumda, yaklaşık 35 saat süren "istikşafi" görüşmeleri, 3 Ağustos'ta sonra ermişti.

Görüşmelerin ardından heyetler, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'na sunum yapıp, rapor sunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...