Ege'de 1799 kaçak yakalandı

/ Kaynak: DHA
Ege'de 1799 kaçak yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Ege Denizi'nde 7-10 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenen 44 arama kurtarma operasyonunda 1799 kaçak göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar, Foça, Menderes, Karaburun ve Çeşme bölgelerindeki 9 olayda 609, Çanakkale'nin Ayvacık bölgesindeki 8 olayda 389, Aydın'ın Kuşadası ve Didim bölgesindeki 6 olayda 300, Balıkesir'in Ayvalık bölgesindeki 1 olayda 33 göçmen, Muğla'nın Bodrum ve Marmaris bölgelerindeki 20 olayda 468 kaçak göçmen yakalandı. Operasyonlar sırasında 2 göçmen kaçakçısı da gözaltına alındı.

9 Ağustos Pazar günü İzmir'in Çeşme ilçesi önlerinde kurtarılan kaçak göçmenler, Yunanistan askerlerinin kendilerini durdurarak silah çektiğini, demir çubukla kendilerine vurduğunu, bazılarının başlarının kanadığını, görevlilerden birinin botlarına binerek, kendilerini Türkiye tarafına doğru getirdiğini, benzin bidonu ve motorlarını suya attığını, ardıdan Türk Sahil Güvenliği'nin kendilerini kurtardığını anlattı.
Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 1 Ocak-10 Ağustos 2015 tarihleri arasındaki 837 arama kurtarma operasyonunda, toplam 30 bin 357 kaçak göçmen ile 47 göçmen kaçakçısının yakalandığı bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...