Bel ağrısı diye gitti, mesanesinden 10 santimetrelik taş çıktı

/ Kaynak: AA
Bel ağrısı diye gitti, mesanesinden 10 santimetrelik taş çıktı

YAŞAM Haberleri  / AA

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bel ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir hastanın mesanesinden 10 santimetre büyüklüğünde taş çıkarıldı.

Bel ağrısı şikayetiyle Kızıltepe Devlet Hastanesine giden Zübeyir Akgöl, ameliyata alınarak mesanesinden 340 gram ağırlığında taş çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Dr. Emre Salabaş, yaptığı açıklamada, 4 santimetreye kadar olan taşları mekanik taş kırma cihazı aracılığıyla kapalı yöntemle yaptıklarını belirtti.

Şimdiye kadar çıkardıkları en büyük taşın bugün yapılan ameliyatla alındığını söyleyen Salabaş, şöyle konuştu:
"Bu yöredeki insanlarda taş çok fazla olmasına rağmen bu kadar büyük bir taşa nadir rastlanıyordu. Mesanede 10 santimetrelik taş, bu çevredeki meslektaşlarımla konuştuğumda daha önce görmedikleri bir taş. Türkiye genelinde kendi tecrübemle rastlamadım. Meslektaşlarımla konuştuğumda onlar da daha önce bu kadar büyük bir taş görmediklerini söylüyorlar."

Bel ağrısı diye gitti, mesanesinden 10 santimetrelik taş çıktı

Ameliyatın yaklaşık bir buçuk saat sürdüğünü ifade eden Salabaş, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Ameliyattan çıkan Zübeyir Akgöl ise, bel ağrısından dolayı hastaneye gittiğini ancak mesanesinde taş olduğu için ameliyata alındığını anımsatarak durumunun iyi olduğunu söyledi.

Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Kardiyoloji Doktoru Fethullah Kayan da, hastada tekrardan bu tür taşın oluşmaması için gerekli ilaç tedavisi uygulayacaklarını kaydetti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...