10 bin $ verip ÇIRAK olacaklar!

10 bin $ verip ÇIRAK olacaklar!

Ekonomi Haberleri

Enerji sektöründeki hızlı gelişim, öyle cazip ki, bu sektörde ilerlemek isteyenler, çıraklığa adım atmak için 10 bin doları gözden çıkaracak.

Onlarca kişi arasından seçilecek 3 genç, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu'nun yanında sektörde ilerleyecek. Prof. Kumbaroğlu, gelişmiş ülkelerde oldukça yaygın olan 'çıraklık' modelini ülkemiz enerji sektöründe de yaygınlaştırmak için bir süre önce elektronik posta adresi aracılığıyla başvuru kabul etmeye başladı. Türkiye'nin yanı sıra Makedonya, Azerbaycan, Belçika gibi ülkelerden de talep geldi. 'Deneyim Paylaşma Programı' olarak da adlandırılan Prof. Kumbaroğlu, "Program, işlerini daha da geliştirmek isteyen gençler kadar yeni mezunlar veya çaldıkları kapılar tecrübe eksikliği sebebiyle yüzüne kapanan gençlerin de ilgisini çekti. Her biri için 10 bin dolar bedelle başladığım 3 kişilik programa kısa sürede 50 başvuru geldi. Mühendislikten fen ve sosyal bilimlere kadar çok geniş alanda lisans eğitimine dayalı çok değerli başvurular var. Bu kadar ilgi beklemiyordum. Bu geniş yelpaze ve yoğun ilgi, gençlerin iş hayatında ilk ve doğru adım atmakta ne kadar zorlandığını gösteriyor" dedi. Prof. Kumbaroğlu, seçeceği çıraklarını ay sonunda açıklayacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...