Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son zamanlarda çilek alanlar bu habere dikkat!

Son zamanlarda çilek alanlar bu habere dikkat!

YAŞAM Haberleri

Pazarda bir satıcının, çileklerin üzerine 'çilek kokulu sprey' sıktığını tespit edildi.

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Bostanlı Pazaryeri'nde bir satıcının, çileklerin üzerine 'çilek kokulu sprey' sıktığını tespit etti. Kimyasala maruz kalan çilekler imha edilirken, pazarcı hakkında yasal işlem başlatıldı. Vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Bostanlı Pazaryeri'nde bir satıcının, çileklerin üzerine 'güzel koksunlar' diye çilek esansı sıkıldığı ihbarını aldı. Tüm çilek tezgahlarına yönelik geniş çaplı denetim başlatan ekipler, bir pazarcının tezgahında, çilek kokusu taşıyan sprey kıvamında bir kimyasalın bulunduğunu tespit etti. Spreyin, çileklere suni koku vermek amacıyla kullanıldığı ve vatandaşların bu şekilde yanıltıldığı belirlendi.


ÇİLEKLER İMHA EDİLDİ
Sprey sıkılarak koku verilen 200 kilogram çilek zabıta ekiplerince toplanarak imha edildi. Ele geçirilen kimyasal madde ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü laboratuvarlarına gönderilerek incelemeye alındı. Satıcı hakkında ise yasal işlem başlatıldı. Kimyasalın analiz raporlarına göre, savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı ve gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı ifade edildi. Pazar yeri denetimlerinin sıklaşacağı ve süreklilik sağlanarak, insan sağlığının güvence altına alınacağı belirtildi.


"ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "İnsan sağlığını tehlikeye sokacak her türlü girişimin karşısındayız. Çileğe koku vermek adına, kaynağı bilinmeyen bir kimyasalın çileklerin üzerine sıkılması kabul edilemez bir durum. Denetimler sonucunda ortaya çıkardığımız bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız ve asla taviz vermeyeceğiz" dedi.


"DENETİMLER ARTACAK" nbsp;
lçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de, "Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Böylesine hassas bir konuda, kararlı adımlar atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Halkı kandıranlar ve sağlığını tehlikeye atanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak" diye konuştu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...