Musul kan ağlıyor

/ Kaynak: AA
Musul kan ağlıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Haziran 2014'te IŞİD'in ele geçirdiği Musul kentinde insani durum gittikçe kötüleşiyor.

IŞİD'in Musul'u ele geçirdiği Haziran 2014'ten bu yana kentte durum kötüleşiyor. Musul İl Meclis Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan yaptığı açıklamada, "Musul çok kötü durumda. IŞİD, sivil halka yönelik infazlarını sürdürüyor. Aylardır gerekçeler gösterilerek ertelenen Musul operasyonunun en kısa zamanda başlatılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
- "300 memuru idam etti"
IŞİD'in sivillere yönelik infazlarını sürdürdüğünü anlatan Kaplan, şunları kaydetti: "IŞİD militanları, 3 gün önce 'İslam dininde seçme ve seçilme hakkı yoktur' gerekçesiyle Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği Musul Şubesi'nden 300 memuru idam etti. Örgüt son bir yıl içinde Musul'da 2 bin 370 kişiyi infaz etti. Bunların 600'ü Musul Türkmeniydi. Binlerce memur hala maaşını almamış durumda. İnsanlar ağır bir yoksulluk yaşıyor. Musullular iki ateş arasında kalmış durumda."
- IŞİD şehrin boşalmasını istemiyor
Çıkışların yasaklandığı Musul'un bir açık hava hapishanesine dönüştürüldüğünü ifade eden Kaplan, "Musul'u terk etmek isteyen kişilere yönelik infazlar arttı. Irak ordusunun başlatacağı bir operasyonda sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak isteyen IŞİD, şehrin boşalmasını istemiyor. Musul'u kurtarmaya yönelik operasyonun oldukça titiz, temkinli ve planlı yapılması gerekiyor. Musul halkı yaşadığı korku, yoksulluk ve umutsuzluk ortamına fazla direnemeyecek. Kentte büyük bir insanlık dramı yaşanabilir" değerlendirmesinde bulundu. IŞİD, 10 Haziran 2014'te ordu güçlerinin çekilmesinin ardından Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u kontrol altına almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...