Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu

ABD tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu

DÜNYA Haberleri

ABD sahil güvenlik ekipleri tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunu gerçekleştirdi. 1 milyar dolar değerinde kokain ele geçirdi.

Güney ve Orta Amerika'dan getirilen kokain 23 başarılı operasyon sonucu ele geçirildi.


2.9 ton kokainin piyasa değerinin 1 milyar dolar olduğunu belirten ABD sahil güvenlik komutanı Paul Zukunft, "Daha yapılacak çok iş var. Sahillerimizde suçla mücadele etmek için daha çok çalışmalıyız" dedi.


ABD sahil güvenlik ekiplerinin yılbaşından bu yana 5.4 ton kokain ele geçirdiğini belirten Zukunft, ele geçirilen kokainin piyasa değerinin yaklaşık 1.8 milyar dolar olduğunu söyledi.


ABD'li yetkili Paul Zukunft son 10 ayda ele geçirilen kokain miktarının, önceki 3 yılın toplamından fazla olduğuna da dikkat çekti.
nbsp;
ABD tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu


Ele geçirilen kokainin bir bölümünü imha edilmeden önce sergileyen yetkililer, Güney Amerika ve Orta Amerika'dan uyuşturucu trafiğinin son aylarda arttığını vurguladı.
nbsp;
Uyuşturucu kartellerinin, yakalanmamak için kokain sevkiyatında zaman zaman küçük denizaltılar kullandığı ancak bunların da uydudan tespit edildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...