Kombide plaka dönemi!

Kombide plaka dönemi!

Ekonomi Haberleri

Tamamen yerli imkanlarla üretilen kombiler, bulunduğu ilin plaka kodu girildiğinde o ilin mevsimsel etkilerine göre kendini ayarlıyor.

Tamamen yerli imkanlarla üretilen kombiler, bulunduğu ilin plaka kodu girildiğinde o ilin mevsimsel etkilerine göre kendini ayarlıyor. Bu şekilde dur-kalkları en aza indirgeyen kombi yüzde 30'a varan oranda yakıttan tasarrufu sağlıyor. Isıtma ve soğutma sektörüne kombi ve şofbenle adım atan Dizayn Grup kombilerde plaka dönemini başlatıyor. Mevsimsel etkileri en aza indirgeyen kombiler plaka kodu girildiğinde tüketicinin hangi şehirde olduğunu alıyor ve yakıt tüketimini ona göre ayarlıyor. Tamamen yerli imkanlarla üretilen kombilerin en az yüzde 30 tasarruf sağlayacağı konusunda iddialı konuşan Mir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, "İlk etapta 16 kombi, 4 tane de şofben olmak üzere 20 çeşit ürünle piyasaya çıkacağız. Kombiler şu an piyasada var olan bütün cihazların tüm özelliklerini taşıdığı gibi teknolojik özellikleri sayesinde daha fazlasını sunuyor" dedi. Mevsimsel etkilerin yakıt tasarrufunda ve ısınma kalitesinde belirleyici olduğunu anlatan Mirmahmutoğulları, "Mevsimsel etkiler sıcaklığı artı-eksi 10 derece etkiler. Erzurum'da ve İzmir'deki bir kombi aynı şekilde çalışmaz. Bu da daha çok dur-kalklarla ilgili bir durum. Mevsimsel etkilere göre dur-kalklar farklılık gösterir. Her dur-kalk zamanında bir miktar gaz havaya karışır. Aynı şekilde cihaz soğuyup çalıştığı için tekrar ısınması için daha fazla enerji harcar. Haliyle gaz tüketimi artırdığı gibi ısı kalitesini de olumsuz etkileniyor. Kombilerimizi satın alanlar kendi şehrinin plakasını girdiğinde kombi o şehrin mevsimsel etkilerini dikkate alarak otomatik olarak kendini ayarlıyor. Mesela Erzurum'daki bir kombi hızlı ısıtma, İzmir'deki düşük yakıt, İstanbul'daki ise sessiz çalışma özelliğine göre kendini ayarlıyor. Kombilerimiz bu şekilde yüzde 30 net tasarruf imkanı sağlıyor" diye konuştu. nbsp;
Cihazın üretimi sırasında Demirdöküm ve Vaillant'ta yıllarını veren deneyimli bir isimle çalıştıklarını anlatan Mirmahmutoğulları, ilk etapta 50 bin, sonra 100 bin satış hedefi koyduklarını söyledi. Türkiye'de her yıl 1.4 milyon kombi yenilendiğini, sadece ithalata her yıl 300 milyon dolar ödendiğini ifade eden Mirmahmutoğulları, "Eğer bizim ürettiğimiz 'Kombi Sistemi'ni' tüm Türkiye kullanılabilse, iklimlendirme için dışa bağımlılığımız, yüzde 30 oranında azalarak, 5 milyar dolar döviz çıkışı engellenecek, bununla ülkemizin cari açığı % 10 azalacak ve elde edilen tasarruf ile 1.200 adet daha okul veya tam teşekküllü 40 adet şehir hastanesi yapabilecek kaynağa ulaşmış olacağız. Ayrıca atmosferimize 95 milyon ton daha az CO2 göndermek suretiyle, dünyanın kirlenmesine olan etkimizi dramatik olarak azaltacak ve Kyoto Protokolü sorumluluğumuzu çok daha kolay yerine getirebileceğiz" dedi.
Ömer TEMÜR - İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...