İsveç, Türkiye'nin enerjisini beğendi

/ Kaynak: AA
İsveç, Türkiye'nin enerjisini beğendi

Ekonomi Haberleri  / AA

İsveç Enerji Bakanı Baylan, 'Türkiye yenilenebilir enerjide mükemmel potansiyele sahip' dedi

İsveç Enerji Bakanı İbrahim Baylan, Türkiye'nin hidroelektrik, jeotermal ve rüzgar enerjisi konusunda mükemmel bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.


AA muhabirine İsveç ve Türkiye'nin enerji pazarlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baylan, Türkiye'nin yenilenebilir enerjide, özellikle hidroelektrik, jeotermal enerji ve rüzgar enerjisi konusunda mükemmel bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.
Baylan, İsveç'in yenilenebilir enerjide deneyime sahip olduğunu ve bunu Türkiye ile paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ederek, "Özellikle büyük şehirlerde ısınma amaçlı kullanılmak üzere atıkların kullanılması konusundaki deneyimlerimizi ve enerji verimliliğine ilişkin tecrübelerimizi de Türkiye ile paylaşmak bizi çok mutlu eder. Kısa zaman içerisinde teknoloji ve enerji odaklı bir Türkiye ziyareti gerçekleştirmeyi umut ediyorum" diye konuştu.


"ABD'nin planı İsveç'in yararına olur"
ABD Başkanı Barack Obama'nın 4 Ağustos'ta açıkladığı ve ülkedeki enerji santrallerinin gaz salınımlarını 2030 yılına kadar yüzde 32 azaltmasını öngören "Temiz Enerji Planı"nı da değerlendiren Baylan, İsveç'in bilgisi ve tecrübesiyle ABD'nin planına katkı sağlayabileceğini vurguladı.


Baylan, Avrupa ve ABD'nin, İsveç'in teknoloji ihracatı için önemli pazarlar olduğuna dikkati çekerek, "ABD'nin yenilenebilir enerjiye yönelmesi, bu alandaki teknolojilerin gelişmesi için yol açacaktır. Bizim de zaten ABD ile temiz enerji ve bunların teknolojileri konusunda güzel bir iş birliğimiz var. ABD'nin aldığı karar ihracatımızı artıracaktır" dedi.


Obama, "Temiz Enerji Planı"nın ülkedeki karbondioksit salınımının üçte birini üreten enerji santrallerini hedef alacağını ve gaz salınımlarını 2030 itibarıyla yüzde 32 azaltacak esnek ve uygulanabilir standartlar getirdiğini kaydederken, bunun sağlık, enerji ve istihdam sektörlerine katkı sağlayacağını dile getirmişti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...