Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IŞİD'in vahşeti Taliban'ı bile şaşırttı

IŞİD'in vahşeti Taliban'ı bile şaşırttı

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü IŞİD, Afgan rehineleri patlayıcı maddeyle havaya uçurdu.

Taliban, geçtiğimiz günlerde IŞİD terör örgütünün, esir aldıkları Taliban ve Taliban'a destek veren aşiret üyelerini, üzerlerine bomba bağlayarak havaya uçurması konusunda bir protesto bildirisi yayınladı. Spiegel dergisinde yer alan bir habere göre Taliban, infazı sert bir dille eleştirdi.
Taliban bildiride: "Bazı sorumsuz ve cahil bireylerin, İslam bayrağı altında yaptığı bu ve benzeri diğer kanlı olaylar kabul edilemez" cümlesi yer aldı.
Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar şehrinde gerçekleştirilen toplu infazın görüntülerini yayınlayan IŞİD, infaza gerekçe olarak Taliban'ın Nangarhar'da kendisine saldırmasını göstermişti.
TALİBAN DA BİNLERCE KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ
Son yirmi yılda binlerce kişinin katili olan Taliban'ın tepkisi şaşkınlık yaşattı. Taliban, daha pazartesi günü Kabul Havaalanı'na bombalı araçla saldırarak, beş kişini canına kıymıştı.
Yine geçen hafta 27 yaşındaki bir kadını evlilik dışı ilişkisi olduğu iddasıyla göstermelik bir mahkeme sonunda infaz etmişti. Son video konusundaki tartışmanın, IŞİD ile Taliban arasındaki çatışmanın büyümekte olduğunun göstergesi olarak algılandı.
Geçtiğimiz günlerde IŞİD Taliban üyelerini kaçırıp infaz etmiş, bunun üzerine Taliban da IŞİD'e yönelik bir saldırı başlatmıştı. Her iki grup bulundukları ülkenin bir bölümüne hükmediyorlar. Taliban'ın, liderleri Molla Ömer'in geçtiğimiz günlerde öldürülmesiyle zayıfladığı haberde yer aldı.
KAYNAK: MİLLİYET


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...