Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti MYK, Davutoğlu başkanlığında toplandı

AK Parti MYK, Davutoğlu başkanlığında toplandı

Politika Haberleri

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplandı. Kurul, koalisyon görüşmeleri kapsamında parti içi değerlendirme yapacak.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde toplandı. Toplantıda, koalisyon görüşmeleri kapsamında gelinen sürece ilişkin parti içi değerlendirme yapılacak.

Geçtiğimiz pazartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda 4 saat 20 dakikalık bir görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmenin ardından AK Parti'nin CHP heyetinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Kültür Bakanı Çelik, nihai kararın İki Genel Başkanın biraraya geleceği görüşmede verileceği yönünde sinyal vermişti.

Yarın Başbakan Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Palas'ta saat 14.00'da bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşme öncesi, Başbakan Davutoğlu partinin yetkili organlarını toplayarak koalisyon görüşmelerine ilişkin istişarede bulunacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu toplamıştı. CHP'nin MYK'sından 'Kılıçdaroğlu'na 4 yıllık hükümet için tam yetki' kararı çıkmıştı.

Tüm bu süreçlerin ele alınarak detaylı bir şekilde hem AK Parti'nin MYK'sında değerlendirileceği, hem de CHP'nin MYK'sında değerlendirildiği tahmin ediliyor.

HERKES PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK GÖRÜŞMEYİ BEKLİYOR


Başbakan Davutoğlu da dün bazı açıklamalarda bulunmuştu. Davutoğlu, Perşembe günü Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme için 'Perşembe tarihi açıklama durumu olmaz' ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda, her iki partinin koalisyon görüşmeleri kapsamında takınacağı tutum da merak edilenler arasında yer alıyor.

MHP ile koalisyon temasları için de değerlendirmede bulunan Başbakan Davutoğlu'dan, "Hiçbir tarafla teması kesmeyeceğimiz söyledim. İhtiyaç hasıl olursa görüşülür. Herkesin bu süreçte elini taşın altına koyacağı bir süreç yaşıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

45 GÜN SÜRE DOLUYOR


Merkez Yürütme Kurulu, 10 Haziran'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 63. Hükümeti kurma yetkisi vermişti. Başbakan Davutoğlu'na verilen 45 gün içinde 'Hükümeti kurma yetkisi' 23 Ağustos'ta sona eriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da dün yaptığı açıklamada, "Ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı, başsız kalmamalı. 45 günü esnetme yetkim yok" ifadelerini kullanmıştı.

Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alınması beklenen bir diğer konunun da AK Parti'nin Eylül ayında yapılması planlanan kongresi olacak.

Toplantıda, AK Parti'nin Olağan Genel Kurul takvimi üzerinde de değerlendirmeler yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...