Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Madenciler ve polis çatıştı: 1 ölü

Madenciler ve polis çatıştı: 1 ölü

DÜNYA Haberleri

Peru'nun maden kenti La Oroya'da maden işçileriyle polis arasında çıkan çatışmada 1 kişi hayatını kaybederken 61 kişi yaralandı.

Peru Hükümeti, ülkede bulunan Doe Run şirketine bağlı metal madeninde metal fiyatlarının sürekli düşmesi, şirketin borçlarının artması ve yaşanan çevresel sorunlar nedeniyle madene yapılan yatırımların geri çekmesi ve metalurji alanında daha iyi teklif sunan firmalara bakılması çağrısında bulunmuştu. Bu çağrısının ardından işlerini kaybetmekten korkan Perulu maden işçileri, hükümetin maden bulunan bölgeye çevresel standartlar getirmesi ve işlerinin güvence altına alınması için acil bir anlaşmaya varılmasını talep etti. Perulu yüzlerce madenci başkent Lima'ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta olan La Oroya'da hükümeti protesto etti. Eylem sırasında maden işçileri ve polis arasında çatışma çıktı. Yetkililer, olaylarda 1 kişinin öldüğünü, 61 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Taleplerini duyurmak için otoyolu kapatan eylemciler ile protesto gösterisini engellemeye çalışan polis arasında çıkan çatışmada, 41 yaşındaki maden işçisi Edwar Soto de la Cruz polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Yerel medya çıkan çatışmada 61 yaralıdan 11'inin durumunun ciddiyetini koruduğunu, yaralıların hastaneye tedavi edilmek üzere kaldırıldığını bildirdi.

Yerel medya hükümetin, maden ocağının 27 Ağustos'a kadar daha iyi bir teklif sunan bir firmaya satılmaması durumunda madenin kapatılacağını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...