İstanbul Emniyeti'nden Sultanbeyli açıklaması

/ Kaynak: AA
İstanbul Emniyeti'nden Sultanbeyli açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne yapılan bombalı intihar saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Sultanbeyli ilçesindeki Fatih Polis Merkezine yönelik saldırıya ilişkin, "bir takım duyum ve istihbari bilgilerin istihbarat kurumları arasında paylaşılması noktasında herhangi bir olumsuzluk ya da eksikliğin söz konusu olmadığı" bildirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 10 Ağustos'taki hain saldırıyla ilgili bugün bazı basın yayın organlarında yer alan "eksik istihbarat" başlıklı haberin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
"Bu bağlamda bir takım duyum ve istihbari bilgilerin istihbarat kurumları arasında paylaşılması noktasında herhangi bir olumsuzluk veya eksiklik söz konusu değildir" ifadelerine yer verilen açıklamada, bir başka kaynaktan elde edilen istihbari bilgi doğrultusunda İstanbul'da alınan tedbirler ve yapılan uygulamaların, Fatih Polis Merkezine yapılan saldırıyla herhangi bir ilgisi bulunmadığı kaydedildi.
TERÖR SALDIRISI
Sultanbeyli'de polis merkezine 10 Ağustos'ta bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, saldırıda 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaş yaralanmıştı. Olayda aracı kullanan terörist de ölmüştü.
Saldırı sonrasında polis merkezi yakınında önlem alan güvenlik güçlerine de çevreden ateş açılmış, polisin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirilmişti.
Olayda ağır yaralanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken, kaldırıldığı Sultanbeyli Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...