Demokratik Kongo'da kızamık salgını: 315 ölü

Demokratik Kongo'da kızamık salgını: 315 ölü

DÜNYA Haberleri

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Katanga eyaletinde kızamık salgını nedeniyle 315 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) raporuna göre, Demokratik Kongo Cumhuriyeti tarihinin en ağır kızamık salgını ile karşı karşıya.
Hastalığa yakalananların sayısı bu yılın başından bu yana 20 bine ulaşırken, bölgede kayıtlı kızamık vakalarından ölenlerin 315 olduğu, bu rakamın kayıtsız vakalarla daha yüksek olabileceği belirtildi.
Kızamık salgınından dolayı Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü Demokratik Kongo'da bu yılın başından itibaren 287 bin çocuğa kızamık aşısı yapmıştı.
BM verilerine göre bu yılın ilk 6 ayında, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 265 kişi kızamıktan hayatını kaybederken 16 bin 500 kişi hastalığa yakalanmıştı.
Ülkede kızamıkla mücadele için 2 milyon dolar gerektiği ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...