Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zekeriya Öz gitti, yasakları kaldı!

Zekeriya Öz gitti, yasakları kaldı!

GÜNDEM Haberleri

Ermenistan'a kaçan Zekeriya Öz'ün bir dönem soruşturmasını yaptığı Ergenekon davasında yargılanan sanıklar hakkındaki yurt dışı çıkış yasakları sürüyor.

Ebru Karatosun ANKARA - Hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından Ermenistan'a kaçan Zekeriya Öz'ün bir dönem soruşturmasını yaptığı Ergenekon davasında yargılanan sanıklar hakkındaki yurt dışı çıkış yasakları sürüyor. Bu isimlerin arasında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci Merdan Yanardağ, emekli Orgeneral Şener Eruygur ve Hurşit Tolon da bulunuyor. Öz'ün Ergenekon soruşturmasını yürüttüğü sırada tahliye edilmesiyle beraber yurt dışı yasağı konulmayan tek isim Sedat Peker olmuştu. 6 yıl süren tutukluluğun ardından AYM'nin kararıyla birlikte tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmıştı. Daha sonra Doğu Perinçek'in de Strasburg'da görülen sözde Ermeni soykırımı davası için yurt dışı yasağı iptal edilmişti. Ergenekon davasının ilk iddianamesini hazırlayan savcılar arasında Öz de vardı. Öz, yürüttüğü soruşturmalarda birçok sanığın 'kaçma şüphesi' olduğu gerekçesiyle tahliye taleplerini reddetmiş ya da tutuklama talep etmişti. Öz, Ergenekon'un kasası olduğu iddia edilerek tutuklanan ancak cezaevine girdikten sonra akciğer kanseri olan Kuddusi Okkır'ın tahliye talebini 'delilleri karartabilir' gerekçesiyle reddetmişti. Okkır, daha sonra cezaevinde hayatını kaybetmişti.

CEZAEVİ YOLU GÖRÜNÜNCE...
Darbe teşebbüsüyle suçlanan eski savcı Öz, cezaevi yolu görününce önceki gün yurt dışına kaçmıştı. Öz'ün şapka giyip bıyığını kesmesi dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...