Kandil'den kaçan kaçana, 24 saatte 22 terörist teslim oldu!

Kandil'den kaçan kaçana, 24 saatte 22 terörist teslim oldu!

GÜNDEM Haberleri

Hava harekâtından canlarını kurtaran PKK'lı teröristler bir bir güvenlik güçlerine teslim oluyor.

PKK'nın başlattığı hain saldırıların ardından kaçamayacağını anlayan teröristler bir bir teslim olmaya başladı. Dün itibariyle 22 terörist Ağrı, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Önceki gün de örgütten kaçan 8 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim olmuştu. Şimdiye kadar onlarca hava harekâtında Irak'ın kuzeyindeki 5 ayrı noktada bulunan PKK kampları hedef alındı. Kuzey Irak'taki Kandil, Zap, Metina, Basyan ve Avaşin kampları jetlerle vuruldu. Suriye ve Irak'taki terör hedeflerinin büyük bölümünü yok eden TSK, Çukurca'da "cehennem topu" olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip fırtına obüsleri ile terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarını yerle bir etmişti. Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 718 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 404'ü tutuklandı. Son 37 gündeki operasyonlarda ülke sınırlarında 32 terörist ölü, 8 terörist de yaralı ele geçirildi. TSK'nın teröristlere ait hedeflere yönelik hava harekâtlarında 390 terörist etkisiz hale getirildi, 150'si ağır olmak üzere 400'ün üzerinde terörist yaralandı.

Bölücü terör örgütüne ait hedeflere de büyük zarar verildi. Hava bombardımanları sırasında PKK'nın Zergele'deki milyonlarca dolar nakit ile tonlarca uyuşturucuyu sakladığı sır depo yerle bir edildi. PKK yöneticileri, deponun deşifre olmasından sorumlu tuttuğu 10 militanını infaz etti. Yaşanan hezimetin ardından militanlar canını kurtarmak için dağdan inip teslim olmaya başladı.

SÖZDE HAKKARİ SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyetleri sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, örgütün sözde Hakkari sorumlusu 'Andok' kod adlı terörist Barış Tekçe öldürüldü. PKK'lı teröristlerin açtıkları hendekte tuzakladıkları patlatılmaya hazır 20 mutfak tüpü bulundu. nbsp;Tunceli'nin Ovacık ilçesinde seyir halindeki özel harekat polislerine ait aracın geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda 1 polis memuru ağır yaralandı. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde askeri personel taşıyan zırhlı araca PKK'lı teröristlerce bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda araçtaki 8 askerden 3'ü yaralandı.

DİYARBAKIR'DA 1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Özekli Jandarma Karakol Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlar ile yapılan saldırıda Uzman Çavuş Fatih Gökşen şehit oldu. 4 jandarma er ile 1 geçici köy korucusunun yaralandığı çatışmada 2 terörist de etkisiz hale getirildi. Şehit Gökşen'in Osmaniye'deki baba evine acı haber ulaştı. 3 çocuk babası olan şehidin eşi fenalık geçirdi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...