Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başkent 30'lara geri döndü

Başkent 30'lara geri döndü

GÜNDEM Haberleri

Büyük koalisyon için CHP ile AK Parti arasında "tamam mı devam mı" kararının verileceği tarihi Ankara Palas, Türk siyasetinin yeniden ilgi odağı.

Ebru Karatosun ANKARA - Büyük koalisyon için CHP ile AK Parti arasında "tamam mı devam mı" kararının verileceği tarihi Ankara Palas, Türk siyasetinin yeniden ilgi odağı. Atatürk'ün de yasa görüşmelerinden sonra dinlenmek için tercih ettiği Ankara Palas, Başkent kulislerinin özellikle 1930'larda merkezi konumundaydı. O zamanlar Ankara Palas, gerek müşterileri gerek mimari yapısı bakımından Ankara'nın gözde lokantası ve en büyük kulübü idi. Cumhuriyet'in kuruluşu ile birlikte toplum hayatına giren birçok yenilik için kararlar, yeni hükümet için çetin pazarlıklara sahne olan Ankara Palas'ta alınmıştı. O tarihlerde devlet erkanını da topluca ağırlayacak başka bir yer olmadığından, yurtdışından gelen heyetler ve misafirler "Devlet Konukevi" olarak da bilinen Ankara Palas'ta ağılanırdı. Ayrıca, yaz akşamları Orhan Veli ve Yahya Kemal gibi dönemin ünlü şair ve yazarlarının katıldığı müzikli yemekler de verilir, sanat söyleşileri düzenlenirdi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...