Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP koalisyonu AK Parti için intihar olur

CHP koalisyonu AK Parti için intihar olur

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'yle koalisyon temaslarını sürdürürken AK Parti içinden çok sert bir itiraz geldi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'yle koalisyon temaslarını sürdürürken AK Parti içinden çok sert bir itiraz geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, CHP ile yapılacak bir koalisyonun AK Partiyi eriteceğini ve tabanla bağlarını koparacağını savundu, "CHP'liler her gün bu hareketin liderine hakaret edecek, biz de gidip onlarla ortaklık mı kuracağız? Bırakın koalisyon kurmayı, görüşme yapılması bile tabanımızı ciddi şekilde incitmiştir" dedi.
Külünk'ün açıklamaları özetle şöyle: "CHP ile koalisyona itirazım var. Pazartesi günü Sayın Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında görüşme sürerken cep telefonum susmak bilmedi, yüzlerce mesaj geldi. Tabanımız 'Ne olur yapmayın' diye feryat ediyor. Birbiriyle çelişkili olan siyasal anlayışların bir arada siyaset yapmalarının zemini yok. MHP ile ortaklık taktik olarak doğru olabilir, ama stratejik olarak yanlıştır. Koalisyonlar AK Parti'yi eritir, intihar olur.
Kimse kusura bakmasın CHP değil miydi, Gezi üzerinden sandıktan çıkmış AK Parti'nin devrilmesini isteyen. AK Parti ile CHP arasında bir koalisyonun kurulması, AK Parti ile tabanı arasındaki bağların kopması demektir."
Külünk, "İtirazlarınıza rağmen CHP ile koalisyon kurulursa istifanız veya güvensizlik oyu vermeniz söz konusu olur mu?" sorumuza ise "Oturup nereye gidiyoruz diye konuşurum. Bu parti bizim partimiz. Bir yere gitmem ama her şeyi gözden geçiririm" cevabını verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...