A Milli Erkek Basketbol Takımı, Bosna Hersek'i mağlup etti

/ Kaynak: DHA
A Milli Erkek Basketbol Takımı, Bosna Hersek'i mağlup etti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

2015 FIBA Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Erkek Basketbol Takımı, İstanbul'da düzenlenen turnuvada Bosna Hersek'i 66-58'lik skorla mağlup etti.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, TBF Asbaşkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF Yetkilileri de izledi.
Milliler, özel turnuvadaki ikinci maçında 14 Ağustos Cuma günü Tunus ile karşılaşacak.


AÇIKLAMALAR
Karşılaşma sonrası DHA mikrofonuna konuşan basketbolcu Semih Erden, Maça güzel başladık. İstekli ve hırslıydık. Bu da kazanmamıza vesile oldu. Önümüzdeki maçlarda da hırslı ve mücadeleci oyunumuzu ortaya koyarsak bütün karşılaşmalarımızı kazanacağımıza inanıyorum dedi.
Tecrübeli basketbolcu Oğuz Savaş ise, Güzel bir galibiyet oldu. Ama daha çok yolun başındayız. Yoğun bir hazırlık döneminden sonra ciddi bir hazırlık sınavına çıktık. Ufak tefek de hatalarımız oldu ama çalışmak için daha vaktimiz var. Güzel bir başlangıç oldu. İnşallah daha da üzerine koyarak şampiyonaya kadar hazır oluruz diye konuştu.
A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman da, Galibiyetle başladık. İyi de oynadık ve zaman zaman farkı da artırdık. 15 tane serbest atış kaçırdık. Onları kaçırmasak daha net kazanırdık. Ama takımın mücadelesinden ve takım oyunundan gayet memnunum şeklinde konuştu.


MAÇTAN NOTLAR


TÜRKİYE (66) Doğuş Balbay 4 (1 asist), Sinan Güler 3 (1 ribaund- 3 asist), Cedi Osman 8 (6 ribaund- 2 asist), Barış Hersek 3, Ersan İlyasova 7 (5 ribaund), Semih Erden 9 (12 ribaund), Melih Mahmutoğlu 8 (2 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 2 (3 ribaund), Birkan Batuk 2 (2 ribaund), Bobby Dixon 10 (2 ribaund- 4 asist), Furkan Aldemir 5 (6 ribaund), Kenan Sipahi 3 (1 asist), Egemen Güven, Göksenin Köksal 2, Samet Geyik, Emircan Koşut


BOSNA HERSEK (58) Mohammed Pasalic (1 ribaund- 2 asist), Andrija Stipanovic 5 (3 ribaund- 3 asist), Marko Sutalo 5 (1 ribaund), Marko Josilo 5 (4 ribaund), Edin Bavcic 6 (6 ribaund), Nemanja Gordic 5 (2 ribaund- 6 asist), Elmedin Kikanovic 12 (7 ribaund- 1 asist), Dalibor Persic 10 (2 ribaund), Milan Milosevic 3 (5 ribaund- 3 asist), Alexander Renfore 4 (2 ribaund- 2 asist), Adin Vrabac, Miroslav Todic 3 (1 ribaund)


1.PERİYOT 19-20


2.PERİYOT 18- 8


3.PERİYOT 17-12


4.PERİYOT 12-18

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...