Myanmar'da ordu iktidar parti binasını kuşattı

/ Kaynak: AA
Myanmar'da ordu iktidar parti binasını kuşattı

DÜNYA Haberleri  / AA

Myanmar'da güvenlik güçleri, iktidardaki Birlik, Dayanışma ve Kalkınma Partisi'nin (USDP) merkezini kuşatarak merkeze giriş çıkışları yasakladı.

Yerel medyada yer alan haberlerde, ülkede 8 Kasım'da yapılacak genel seçimler öncesi dün parti merkezinde yapılan toplantının ardından askeri araçlarla binaya gelen polisler ve askerlerin merkezi kuşattıkları belirtti.
Parti genel merkezinde dün akşam yapılan toplantıda aralarında USDP Başkanı Shwe Mann'in da bulunduğu bazı parti üyelerinin görevlerinden alındığı açıklandı. Toplantıda, genel seçimlere USDP adayı olarak katılmak amacıyla ordudan ayrılan 149 askerden sadece 59'unun parti tarafından aday olarak kabul edildiği belirtildi.
Devlet Başkanı Thein Sein ve USDP Başkanı Shwe Mann arasındaki anlaşmazlıkların aylardır devam ettiği biliniyordu.
Myanmar'da 50 yıllık askeri cuntanın ardından 2011'de iktidara gelen Devlet Başkanı Thein Sein, birçok alanda reform yapmış ve basın özgürlüğünü genişletmişti.
Thein Sein'in iktidardaki dört yılında Myanmar'da önemli değişimler yaşandı ancak ordu halen ülkedeki en güçlü unsuru oluşturuyor. Parlamentodaki sandalyenin dörtte birine sahip ordunun anayasa değişiklerini veto etme ve istediği zaman yönetime el koyma hakkı bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...