Bomba iddia! Azınlık hükümeti geliyor...

Bomba iddia! Azınlık hükümeti geliyor...

Politika Haberleri

Abdülkadir Selvi son haberleri verdi azınlık hükümeti geliyor.

AK Parti CHP koalisyon hükümetine ilişkin son görüşmeden gelen haberlerle Ankara karıştı. Hükümete yakın isimlerden abdülkadir selvi 'şimdi ne olacak' sorusunun yanıtını açıkladı. Selvi'nin söylediğine göre erken seçime gidiliyor ve azınlık hükümeti kurulacak.


Koalisyon görüşmesinin üçüncü ve son tur randevusundan olumsuz karar çıktı. Ak Parti ve CHP yetkili organlarını toplarken herkesin aklındaki 'şimdi ne olacak' sorusuna Abdülkadir Selvi CNN Türk canlı yayınında cevap verdi.


Selvi, "İstemezükcü tavrın bir faturası olacak." derken şunları kaydetti:


"Siyaset bunu gözönüne almayabilir, ya da göze almayabilir. Sayın Abdullah Gül'ün seçim sürecine yaşanan bir süreç var. Parlamentoya gelmeyen partiler vardı, o partilere bir fatura çıkardı halk. Meclis Başkanlığı seçiminde MHP pozitif tavrını sürdürdü. Partiler ne hükümet kuruluşuna, ne komisyon kuruluşuna destek vermez ise bu sistemi kilitler ve halk ona uygun bir karar verir. "


DAVUTOĞLU, SEÇİM İÇİN AZINLIK HÜKÜMETİ KURACAKTIR


Selvi, AK Parti ile HDP'nin seçim hükümetinde birlikte çalışmak zorunda kalmaması için, Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini iade etmeden önce "azınlık hükümeti" kurmak için çalışacağını, ancak bunun MHP'nin tercihine bağlı olduğunu açıkladı.


AK PARTİ'NİN EN ÇOK KORKTUĞU


Abdülkadir Selvi şunları anlattı;
-"Devlet Bahçeli, siz çözüm sürecinin tarafıydınız beraber koalisyon kurun demişti. Seçim hükümetine de bakan vermez. AK Parti ile HDP'yi aynı fotoğraf karesine sokmak isteyebilir. Bu taktik hamle AK Parti'nin de en çok korktuğu görüntüdür. Ben Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini iade etmeden önce bir azınlık hükümeti kurmasını bekliyorum. MHP ile görüşüp, uzlaşma çabasına girip bir azınlık hükümeti kurabilir. AK Parti ile HDP'yi aynı karenin içine sokma çabasına girmezse buna izin verebilir MHP."


nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...