Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terörist Bayık: Siz Öcalan'ı bırakın biz silahı!

Terörist Bayık: Siz Öcalan'ı bırakın biz silahı!

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın elebaşlarından terörist Cemil Bayık, ateşkes yapabilmek için Öcalan'ın serbest bırakılması ve baş müzakereci olarak kabul edilmesi şartını sundu.

Terör örgütü PKK'ya yakın Med Nuçe televizyonuna konuşan PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Cemil Bayık, geçmişte militanlarının Türkiye'den çekildiğini, ancak bunun hiçbir çözüme hizmet etmediğini söyledi. Bayık, ''Bu sorunu çözmek istemeyenlerin geliştirdiği çabalardır. Artık bunlar geride kalmıştır. Kimse ne gerillanın Kuzeyden çekilmesini bize dayatabilir, ne öyle silah bırakmasını dayatabilir. Bunlar kesinlikle gerçekleşmeyecek hususlardır'' dedi.

''MÜZAKERELERİ ÖCALAN ÖZGÜR ORTAMDA YÜRÜTSÜN''

Bayık ateşkes konusundaki şartlarını da şu sözlerle açıkladı: ''Eğer Türk devleti, Erdoğan ve AK Parti gözaltına alıp tutukladıklarını bırakırlarsa, siyasi soykırım operasyonlarını durdururlarsa, yine hava saldırıları dahil bütün operasyonlarını durdururlarsa, müzakereyle Kürt sorununun çözüleceğini kabul eder ve ilan ederlerse, tahkim edilmiş bir ateşkesi kabul ederlerse, Önder Öcalan'ın koşullarını düzeltirlerse, özgür şartlarda müzakerenin olmasını ve Önder Öcalan'ın da baş müzakereci olarak müzakereleri sürdürmesini kabul ederlerse, tahkim edilmiş ateşkesin izlenmesi için, izleme komitesini kabul ederlerse, yine müzakerelere derhal başlarlarsa, müzakerelerin sağlıklı yürüyebilmesi için üçüncü bir tarafı kabul ederlerse, biz bu koşullar yerine getirilirse hemen ateşkesi ilan etmeye hazırız.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...