Ağlatan diyalog!

Ağlatan diyalog!

GÜNDEM Haberleri

Bingöl'de şehit düşen uzman çavuşun cenazesi esnasında şehit oğluyla yaşanan diyalog etraftakileri gözyaşlarına boğdu.

Bingöl'de demiryoluna döşenen bombanın uzaktan patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ateş'in cenazesi, memleketi Konya'nın Kadınhanı ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. nbsp;
Şehit Veli Ateş'in cenazesi Kadınhanı'na getirildiği sırada, ilçedeki baba evinin bulunduğu sokağa da Türk bayrakları asıldı. Cenaze törenine katılmak üzere ilçeye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan da şehidin baba evine giderek taziyelerini iletti.
Bu sırada şehidin bir yakını Bakan Çavuşoğlu'na; "Benim kardeşimin kanını alın. Tek istediğim bu" diye seslendi. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler, evden çıktığı sırada, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.
Daha sonra şehidin cenazesi, baba evine getirildi. Bu sırada şehidin 5 yaşındaki oğlu Abdurrahman Ateş de bir akrabasının kucağında, her şeyden habersiz etrafı izledi. nbsp;


ŞEHİT OĞLUNUN AĞLATAN SÖZLERİ


Sürekli gözyaşı döken akrabasına neden ağladığını soran şehidin oğlu Abdurrahman Ateş, "Güneş vurunca gözümden yaş geldi" cevabını aldı. Bunun üzerine küçük Abdurrahman, "Bak benim şapkam var, güneş gelmiyor. Bu şapkayla sana da güneş gelmesini engellerim" diyerek, kendisini kucağında taşıyan kızın gözlerini şapkasının ucuyla kapattı. Şehidin 5 yaşındaki oğlunun bu sözleri, orada bulunanları ağlattı.
Yakınlarından helallik alınmasını ardından Türk bayrağına sarılı tabut, törenin yapılacağı İstasyon Caddesi'ndeki boş alana götürüldü. Cenaze namazını Konya Müftüsü Ali Akpınar kıldırdı. Namaz boyunca oğlunun fotoğrafından gözünü ayırmayan şehidin babası Abdurrahman Ateş, tabuta sarılarak öptü. Şehidin cenazesi, İstiklal Mahallesi Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...