Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kandil'e bomba yağdı! Yerle bir oldu

Kandil'e bomba yağdı! Yerle bir oldu

GÜNDEM Haberleri

Son yapılan operasyonlarda Kandil'deki kamplar yüzde 80 oranında imha edilirken, teröristler de yüzde 50'li oranında etkisiz hale getirildi.

Ağır darbe yiyen PKK'nın, bölge halkı üzerinde baskı kurmaya başladığı bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin başlattığı operasyonlarla ağır darbe yiyen bölücü terör örgütü, bölge halkı üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Bölücü terör örgütüne müzahir basın yayın organlarında Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Çukurca ilçesine bağlı Doğanlı, Gelinlik, Olgunlar köylerinde helikopterlerin rastgele köylülere ateş açtığı ve TSK tarafından yapılan hava saldırılarından dolayı köylerin boşaltıldığı haberleri yer aldı.
''KÖYLER PKK TARAFINDAN BASKIYLA BOŞALTILIYOR''
İstihbarat raporları ve yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Doğanlı ve Gelinlik köylerinin bölücü terör örgütünün baskısıyla boşaltılmaya başlatıldığı, Olgunlar köyünün ise yine PKK baskısıyla boşaltılmak üzere olduğu, halkın tehdit edildiği bizzat yöre halkının ifadesiyle tespit edildi.
''KÖYLERE HELİKOPTER ATIŞI YAPILMADI''
PKK yanlısı basın-yayın organlarında ortaya atılan iddialar asılsız çıktı. Raporlara göre, belirtilen köylere güvenlik güçlerince herhangi bir faaliyet ve atışın yapılmadığı ortaya çıktı. Raporlara göre, iddiaların PKK tarafından kasıtlı olarak yapıldığı yer aldı. Raporlarda; bölücü terör örgütünün ve KCK'nın bir klasiği haline gelen bu tür iftiralarla aslında yapılmak istenenin; uzun bir süredir alt yapısını hazırlamakta oldukları sözde, ''Devrimci Halk Savaşı'' hareketine gerekçeler oluşturmak ve bölge genelindeki halkı bu tür yalanlara inandırarak tahrik etmek olduğu kaydedildi.
''TSK KIYAFET DEĞİŞTİRDİ, ONLAR YAPTI' YALANI''
Geçmişte de bu tür iftiraları TSK üzerine atılmaya çalışıldı. Bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlıları ve hatta köydeki hayvanları dahi katleden teröristler, işledikleri bu kanlı eylemleri ''TSK kıyafet değiştirdi, onlar yaptı'' yalanlarıyla halkı kandırmaya çalışıyor.
nbsp;''OPERASYONLAR TERÖRİSTLERİN HAREKET SAHASINI KISITLADI''
nbsp;Raporda, son günlerde terör örgütünün bölgede yaptığı eylemlere güvenlik güçlerince etkili müdahale edilmesinin teröristlerin hareket sahasını kısıtladığı, yalan haberlerle kamuoyunda farkındalık oluşturulmaya nbsp;çalışıldığı, bunun üzerine bölgeye ''heyet'' adı altında müzahir grupları çekerek operasyonların durdurulmasının amaçlandığı değerlendiriliyor.
''KAMPLARDAN KAÇIŞ BAŞLADI''
Son bir aydan beri süregelen operasyonlarda TSK'nın bölücü terör örgütüne hiç beklemediği ölçüde çok ağır bir darbe vurduğu, Irak kuzeyinde yer alan Kandil başta olmak üzere diğer barındıkları kamplar tesis ve yığınaklanma kapsamında yüzde 80 oranında tahrip edildiği, teröristlerin yüzde 50'sinin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. İkinci derece lider kadro tasfiye edildi. Üst düzey kadro ise güvenli buldukları bölgelere (İran, Suriye ve bir kısmı da Irak kuzeyindeki normal yerleşim yerlerine) kaçtılar.
''ELEMAN BULAMIYORLAR''
Raporlarda, KCK kapsamında, yurt içindeki YDG-H ve ÖSB'ye eleman sağlayan bu kamplardan bugün itibariyle eleman desteği yok denecek seviyeye getirildiği, bu durumun KCK'yı çok zor bir duruma düşürdüğü yer aldı.
''KENDİ KENDİLERİNİ YOK EDECEKLER''
Raporların en dikkat çeken kısmı ise, KCK ve bağlı birimlerine yapılacak operasyonlar sonucunda kırsalda bulunan teröristlerin belli bir zaman içinde kendi kendilerini yok etme, teslim olma veya ülkeyi terk etme yolunu seçecekleri yer aldı.
'ASIL TEHDİT KCK'NIN İLÇE VE İL YAPILANMASI''
Raporlarda, asıl ve öncelikli tehdidin il ve ilçelerdeki KCK yapılanması olduğunun altı çizildi. İl ve ilçelerde son dört yıldan bu yana KCK tarafından ciddi miktarda silah ve mühimmat depolaması yapıldığı istihbaratı alındığı, emniyet güçlerinin bunlara ulaşımı kazılan hendekler ve barikatlarla engellendiği ortaya çıktı. İstihbarat raporlarında en önemli ifade ise, operasyonlara aralıksız devam edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. nbsp;
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...