Kaçaklar köşeye sıkıştı!

Kaçaklar köşeye sıkıştı!

GÜNDEM Haberleri

Eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Almanya'ya kaçtıklarının kesinleşmesiyle haklarında kırmızı bülten çıkartılması bekleniyor.

Firari paralel savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara Gürcistan ve Ermenistan üzerinden Almanya'ya firar etmişti. Eski savcılar hakkında kırmızı bülten çıkartılması bekleniyor. Prosedüre göre kırmızı bülten için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemeye başvuracak. Karar, Adalet Bakanlığı'na oradan Dışişleri Bakanlığı ve Interpol'e ulaştırılacak. Diğer savcı Mehmet Yüzgeç'in yurt nbsp;dışında olup olmadığı henüz tespit edilemedi. nbsp;
YAKALAMA KARARI ÇIKARTILMIŞTI nbsp;
HSYK tarafından meslekten ihraç edilen eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi eski savcılar hakkında 10 Ağustos 2015 günü 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, cebir, şiddet kullanarak Türk Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçundan yakalama kararı çıkartmıştı.
GÜRCİSTAN, ERMENİSTAN, ALMANYA
Eski savcılar yakalama kararı çıkartılmadan birkaç saat önce firar etti. Mehmet Yüzgeç'in telefonunu yanına almadan ortadan kaybolduğu tespit edilirken, Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın ise Almanya'ya kaçtıkları tespit edildi. İki ismin Gürcistan'a Sarp Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptığı görüntüler de ortaya çıkmıştı. nbsp;
DİFÜZYON MESAJI GÖNDERİLDİ
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, yakalama kararı bulunan ve yurtdışına kaçtığı belirlenen Öz ve Kara için geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı'na ''Difüzyon Mesajı'' mesajda, Öz ve Kara'nın haklarındaki suçlamalar tanımlanıp, yakalama kararı eklenerek Türkiye'ye iadesi için girişimlerde bulunulması talep edildi.
Kaynak : Akşam

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...