Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özele rekor başvuru

Özele rekor başvuru

EĞİTİM Haberleri

Maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere verilen özel okul teşvikinde talep patlaması yaşanıyor. Bu yılki başvurular ilk 5 günde 150 bine ulaştı.

Gökhan Kaya - Ankara
Dershanelerin özel okula dönüşümünü kolaylaştırmak için geçen yıl ilk defa uygulanan öğrenci başına özel okul desteğine rekor seviyede başvuru yapıldığı belirlendi. 10 Ağustos'ta başlayan başvuruların üzerinden henüz 5 gün geçmesine rağmen öğrenci ve velileri, teşvikten yararlanmak için âdeta sıraya geçti. Bu süre zarfında 5 bin 505 özel okuldan 150 binden fazla öğrencinin başvuru yaptığı kaydedildi. Teşvik verilecek kontenjan sayısını 230 bin olarak belirleyen ve başvuruları 2 Eylül'e kadar alacak olan Milli Eğitim Bakanlığı, başvuruların aynı yoğunlukla devam etmesi halinde kontenjanın çok üstünde talep olacağını tahmin ediyor. Geçen sene 250 bin kontenjana 180 bin öğrenci başvurmuş ve teşviklerden yararlanma hakkı kazanmıştı. MEB, bu yıl başvur için devlet okulunda kayıtlı olma şartını kaldırmış, özel okulda halen okumakta olan öğrencilere de teşvik almanın yolunu açmıştı. Bu uygulamanın hayata geçirilmesi nedeniyle başvuruların arttığı ifade edildi. Bu sene okul öncesi eğitim kurumlarındaki 20 bin öğrenciye 2 bin 680 lira, ilkokuldaki 50 bin öğrenciye 3 bin 220 lira, ortaokuldaki 50 bin öğrenciye 3 bin 750 lira, lise ve temel lisedeki 110 bin öğrenciye lise için 3 bin 750 lira, temel lise için 3 bin 220 lira destek verilecek. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...