Gazetemize Rabia ödülü

Gazetemize Rabia ödülü

GÜNDEM Haberleri

Uluslararası Rabia Platformu, mazlumlara sahip çıkanları ödüllendirdi. Etkinlik, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde "Rabia Gecesi" düzenlendi. Aralarında milletvekilleri, belediye başkanları, STK temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte Mısır'daki darbe yönetiminin 2013'te Rabia Meydanı'nda şehit ettiği binlerce kişi yâd edildi, darbeciler lanetlendi. Gecede "Rabia" işareti ile sembolleşen sivil direnişe bir defa daha selam duruldu. Mısırlı mazlumlara ve darbe karşıtı eylemlere sahip çıkan kişi ve kurumlar da ödüllendirildi. Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Kapan'ın ödülünü Haber Müdürümüz Fatih Selek, Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir'in elinden aldı. Yazarımız Burcu Çetinkaya'nın da ödüllendirildiği gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Rabia Onur Ödülü" verildi. Bir mesaj gönderen Erdoğan, Mısır'daki demokrasi ve onur mücadelesini bir defa daha saygıyla andığını aktardı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...