BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Rengârenk yemek festivali

Rengârenk yemek festivali

Bolu’nun Mengen ilçesinde düzenlenen “22. Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali” ilginç görüntülere sahne oldu...



> M. Kurtbay Önür * “Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali”nde sahne alan şarkıcı Demet Akalın seyircileri coştururken, Mengen Belediye Başkanı Bolulu aşçılarla birlikte objektiflere poz verdi. Etkinlikte yöresel kıyafetler eşliğinde birbirinden lezzetli yemekler de tanıtıldı. İSTANBUL- Mengen’de bu yıl 22.’si düzenlenen Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali oldukça renkli geçti. Mengen yöresinin ve yemeklerinin dünyaya tanıtılması için düzenlenen organizasyona halkın ilgisi büyük oldu. Aşçılar bütün maharetlerini sergileyerek yemeklerini hazırlarken, yöresel kıyafetlerle genç kızlar servis yaptı. Mengen Belediye Başkanı Yurdakul Eröz, festivalde birçok ilki gerçekleştirdiklerini kaydederek, “2 seneden beri bu festivali uluslararası düzeyde yapıyoruz. Hedefimiz Türk mutfak kültürünü korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu anlamda Türkiye’de önemli bir görevi üstlenmiş durumdayız” diye konuştu. Dev tencerede pilav Mengen İlçe Belediye Başkanlığı, Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek için 4 metre çapında ve 10 bin kişiye yemek hazırlanabilecek dev bir tencere yaptırdı. “Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali” etkinlikleri kapsamında bir ilki gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Başkan Eröz, “1.5 ton ağırlığında ve 4 metre 10 santim çapında bu dev tencere, Anadolu Aşçılık ve Turizm Meslek Lisesi’ne götürülerek 10 bin kişilik pilav pişirildi. Festivale gelenlere hazırlanan bu pilavı dağıttık” dedi. Demet Akalın coşturdu Festivalde sahne alan şarkıcı Demet Akalın, söylediği parçalarla seyircileri coşturdu. Konser boyunca başarılı bir performans sergileyen sanatçı, hayranlarına imza dağıtmayı da ihmal etmedi. Başkan Eröz, sanatçıya beldeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Akalın, bölge halkının gösterdiği aşırı ilginin kendisini mutlu ettiğini söyleyerek, “Türk mutfağının dünyaya tanıtılması için biraz katkı sağlayabildiysem ne mutlu!” dedi. Akalın, aşçı kepi giymesi konusunda telkinde bulunulması üzerine de “Her üniforma ustasına yakışır” diyerek, sadece aşçı gömleği giymekle yetindi. Tuğba Özay da festivalin son günü etkinliklerinde yer aldı.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT